Παγωμένος κορμός

Παγωμένος κορμός: Ένα… λαχταριστό γλυκό – αμαρτία, ό, τι πρέπει για το καλοκαίρι! Προσοχή, μην τον φάτε όλο σε στιγμές… λιγούρας! Έχει πολλές θερμίδες!

Υλικά

  • 10-12 μπισκότα στρογγυλά
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι βανίλιαΓλάσο σοκολάτας:
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,
  • ½ φλ. περίπου χοντροκομμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει σε σαντιγί που να κρατά το σχήμα της. Βουτάτε στα γρήγορα ένα μπισκότο στο γάλα (να μη μουλιάσει) και βάζετε από πάνω μια κοφτή κουταλιά περίπου σαντιγί. Το τοποθετείτε πάνω σε μια επιφάνεια που θα ντύσετε με ένα μακρύ κομμάτι αντικολλητικής λαδόκολλας( κρέμα προς τα πάνω).

Ύστερα, βουτάτε ένα δεύτερο μπισκότο στο γάλα, βάζετε πάνω σαντιγί και το τοποθετείτε πάνω από το πρώτο. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να φτιάξετε έναν «πύργο» με μπισκότα αλειμμένα με σαντιγί. Όταν τελειώσετε τον «πύργο», τον γυρίζετε προσεχτικά και τον «ξαπλώνετε» πάνω στη λαδόκολλα.

Τον σκεπάζετε όλο με την υπόλοιπη σαντιγί και τον βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες (ή και ένα βράδυ) για να σφίξει. Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα. Την αφήνετε για 2-3 λεπτά και ύστερα την ανακατεύετε καλά να λιώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Όταν κρυώσει λίγο η σοκολάτα (να γίνει χλιαρή), βγάζετε τον κορμό από την κατάψυξη και τον τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα, πάνω από ένα ταψί (για να μαζεύει τη σοκολάτα που θα πέφτει. Τον περιχύνετε σιγά-σιγά με τη σοκολάτα, γυρίζοντάς τον για να πιάσει παντού. Σκορπάτε απάνω τα αμύγδαλα και βάζετε τον κορμό στην κατάψυξη, μέχρι να τον σερβίρετε.

Για να σερβίρετε τον κορμό, τον κόβετε σε διαγώνια κομμάτια (είναι πιο εντυπωσιακός).

Σημείωση: Μπορείτε, αν θέλετε, να βουτήξετε τα μπισκότα αντί σε γάλα σε καφέ (χλιαρό, όχι ζεστό) και να βάλετε μέσα μπράντι ή λικέρ.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παγωμένος κορμός με μερέντα

Παγωμένος κορμός με φρούτα του πάθους και φράουλα

Κορμός τιραμισού

Σχετικά άρθρα