Αρχική / More / Νομικά / Γονική παροχή και διαζύγιο: τι μπορεί να διεκδικήσει ο σύζυγος;
Γονική παροχή και διαζύγιο: τι μπορεί να διεκδικήσει ο σύζυγος; thumbnail

Η 43χρονη Βέρα, αναγνώστρια του boro.gr

Γονική παροχή και διαζύγιο: τι μπορεί να διεκδικήσει ο σύζυγος;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Η μητέρα μου, ειναι εν ζωη, και μου εχει κάνει γονική παροχή ή δωρεά δεν ξερω τι απο τα δυο θεωρείται πάντως έγινε με συμβολαιογραφική πράξη, δυο ακινητα. Ενα διαμέρισμα και ενα εξοχικό σπίτι. Θα ήθελα να σας ρωτήσω δυο πράγματα. 1) Σε περιπτωση διαζυγιου ο συζυγος μου εχει το δικαιωμα να διεκδικήσει κατι απο τα δυο; η συμβολαιογραφικη πραξη εγινε μεσα στο γαμο. 2) Μετα θανατον της μητερας μου, που ελπιζω να αργησει, οι δυο αδερφες μου μπορουν να διεκδικήσουν κατι απο αυτα; προσβάλεται αυτη η πραξη;


Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είτε γονικη παροχή είναι, είτε δωρεά, πρόκειται για χαριστικη πράξη και δεν υπάγεται στις αξιώσεις για συμμετοχή στα αποκτήματα του γάμου. Ούτε οι αδελφές μπορούν να διεκδικήσουν γιατί οι παροχές έγιναν εν ζωή. Μόνο αναφορικά με άλλα ακίνητα της μητέρας μετά θάνατον μπορεί να υπάρξει κληρονομικο προβλημα αλλά συνήθως αυτές οι παροχές το προβλέπουν. Να διαβάσετε τα συμβόλαια ως προς αυτό μόνο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X