Αρχική / Ψυχολογία / Απώλεια – πένθος / Απώλεια γονέων: «Δεν μπορώ να καταλάβω και να πιστέψω αυτό που μου έχει συμβεί…»
Απώλεια γονέων: «Δεν μπορώ να καταλάβω και να πιστέψω αυτό που μου έχει συμβεί...» thumbnail

Η 31χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Φαίη

Απώλεια γονέων: "Δεν μπορώ να καταλάβω και να πιστέψω αυτό που μου έχει συμβεί…"

Έχω χάσει πριν από 5 χρόνια τον πατέρα μου σε τροχαίο και επίσης την μανούλα μου πριν από ενάμιση χρόνο από πνευμονία. Έχω έναν αδερφό, ο οποίος με τα κληρονομικά και την επιρροή της γυναίκας του δεν έχει επαφές μαζί μου. Tο μόνο όμορφο και αγνό στη ζωή μου είναι το παιδί μου και ο άντρας μου, αυτοί είναι που με κρατάνε στο πόδια.


Ωστόσο, πονάω πάρα πολύ. Δεν μπορώ να καταλάβω και να πιστέψω αυτό που μου έχει συμβεί, δεν ξέρω αν θα χαρώ ή θα χαμογελάσω με την ψυχή μου… Τι μπορώ να κάνω;


Απαντά η Δήμητρα Τραυλού Οικογενειακή θεραπεύτρια – σύμβουλος:


Είναι πολύ δύσκολο να χάνει κανείς τους αγαπημένους του κι εσείς πρέπει να είσασταν πολύ δεμένη με τη μητέρα σας. Το ότι χάσατε και τους δύο σας γονείς, πονάει ακόμα περισσότερο. Το αίσθημα της ορφάνιας είναι οδυνηρό. Νιώθει κανείς τόσο μόνος και συχνά ανήμπορος. Είναι φυσικό να αισθάνεστε πως ίσως δεν θα τα καταφέρετε χωρίς τη βοήθειας τους. Οι γονείς είναι πάντα ένα στήριγμα. 


Ωστόσο, φαίνεται να μην μπορείτε να πιστέψετε το αυτονόητο. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Οι γονείς φεύγουν κι εμείς οφείλουμε να συνεχίζουμε μόνοι. Το γεγονός ότι έχετε την δική σας οικογένεια πια, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να χαμογελάσετε ξανά με την ψυχή σας. Γιατί είναι σημαντικό για εσάς να είστε χρήσιμη στους γονείς σας κι όχι στη δική σας οικογένεια; Το παιδί σας σας χρειάζεται κι ο σύζυγός σας έχει ανάγκη την σύντροφο του. Μοιάζει σα να μην μπορείτε να κόψετε τον ομφάλιο λώρο από την πατρική σας οικογένεια κι αναρωτιέμαι ποιά άλυτα θέματα μέσα σας σας εμποδίζουν να το κάνετε.


Όταν κανείς φεύγει από την πατρική του οικογένεια αφήνοντας πίσω του εκκρεμείς συναισθηματικές υποθέσεις, όσο καλή σχέση και να έχει με τους γονείς του, δυσκολεύεται πολύ να αποδεχθεί την απώλεια και μεταφέρει αυτές τις υποθέσεις στην καινούργια του οικογένεια, χωρίς να το καταλαβαίνει. Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο για εσάς να ψάξετε μέσα σας να δείτε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αποδεχτείτε τον θάνατο των γονιών σας και δεν σας επιτρέπει να πιστέψετε την πραγματικότητα. Θα βοηθήσει τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X