Αρχική / Σχέσεις / Πώς θα μπορέσω επιτέλους να ξεπεράσω αυτό το απωθημένο;
Πώς θα μπορέσω επιτέλους να ξεπεράσω αυτό το απωθημένο;  thumbnail

Η 20χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Βέρα

Πώς θα μπορέσω επιτέλους να ξεπεράσω αυτό το απωθημένο;

Όταν ήμουν 15 χρονών γνώρισα ένα παιδί 18 ετών. Tον ερωτεύτηκα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω και κάτι γιατί ήμουν μικρή, έτσι αποφάσισα να περιμένω. Aπό τότε τον βλέπω κάθε χρόνο το καλοκαίρι για 5 μέρες σε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ.


Μετά άρχισα να προσπαθώ, είχε δώσει ελπίδες. Μου ζήτησε να βγούμε, αλλά δεν έγινε ποτέ. Περίμενα την επόμενη χρονιά, δεν προσπάθησα… Ήμασταν σε κοινή παρέα και τότε δεν είχε τη διάθεση, προσπάθησα όμως αργότερα στον χειμώνα… Τίποτα ξανά.


Το καλοκαίρι μου έδωσε ελπίδες, αλλά και πάλι τίποτε… Έμεινε λοιπόν απωθημένο… Ήθελα να κάνω κάτι για να το ξεπεράσω. Μια χρονιά δεν ήρθε στο φεστιβάλ, αισθάνθηκα άσχημα, αλλά το ξεπέρασα.


Φτάνουμε στο σήμερα: Δεν περίμενα να έρθει, αλλά ήρθε. Του εξομολογήθηκα όλα τα συναισθήματά μου και επιτέλους έγινε κάτι, βγήκαμε δύο βράδια. Μετά τελείωσε το φεστιβάλ. Περίμενα ότι θα ήμουν χαρούμενη και ότι θα ξεπερνούσα αμέσως το απωθημένο, αλλά αντί γι΄ αυτό έχω πέσει σε βαθιά μελαγχολία. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ήμουν άξια να τον κρατήσω.


Μετά το φεστιβάλ έκανα πάλι κίνηση, αλλά δεν έγινε κάτι. Πώς θα μπορέσω επιτέλους να ξεπεράσω αυτό το απωθημένο; Ξεπερνιέται ή του χρόνου θα τον θέλω πάλι; Όλο αυτό κράτησε 5 χρόνια…


Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Εφόσον έχετε βγει δύο ραντεβού με τον άνθρωπο, ήταν σαφές ότι υπάρχει κάποια ερωτική πρόθεση. Ωστόσο η απόσταση μετά, έχετε δίκιο χρειάζεται μια εξήγηση. Όμως η εξήγηση αυτή μπορεί να είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη.


Πρέπει να είστε έτοιμη και για τα δύο. Δοκιμάστε να βγείτε με το φίλο σας και μια ευρύτερη παρέα ώστε να δείτε πως συμπεριφέρεται γενικά σε άλλους ανθρώπους.


Έτσι ενδεχομένως θα διευκρινίσετε αν αυτό είναι το στυλ του γενικά ή αν απευθύνεται προσωπικά σε σας.


Διαβάστε ακόμα:


Ερωτικά απωθημένα: Πώς θα τον βγάλω από το μυαλό μου;


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X