Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Λιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη
Λιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη thumbnail

Λιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη

Η συνταγή αυτή παραπέμπει γευστικά στην καρμπονάρα. Φάτε όμως όσο τραβάει η όρεξή σας γιατί έχει μικρό θερμιδικό φορτίο!






Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 5'     Χρόνος: 7'    Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο






Υλικά




  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά) 

  • 800 γρ. ντοματίνια

  • 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη

  • 300 ml ξινόγαλο (αριάνι) 

  • 500 γρ. λιγκουίνι

  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή άλλου μυρωδικού), χοντροκομμένα





Διαδικασία



Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 – 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε). Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 – 4 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.


 


πηγή:gastronomos.gr


 


Διαβάστε επίσης:


Πεντανόστιμες Γαρίδες με Λινγκουίνι και κρέμα γάλακτος!


Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο


 


 







Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X