Αρχική / Ψυχολογία / Αυτοπεποίθηση / Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση…
Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση... thumbnail

H 21χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Πόπη

Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση…

Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να μου μιλάνε. Το πρόβλημα μου είναι ότι φέτος προσπάθησα να γίνω κοινωνική, ώστε να μπορέσω να αποκτήσω μια παρέα. Στην αρχή γνώρισα άτομα όπως και άλλα κορίτσια της ηλικίας μου, αλλά σε έμενα δεν μιλάνε πολύ. Δεν δέθηκα με κανέναν όσο οι υπόλοιπες κοπέλες, αγόρι δεν έχω και ούτε βρίσκω. Όλοι μέσα σε ένα βράδυ που είχαμε βγει χόρευαν με κάποιον και εγώ καθόμουν μόνη μου και κανένας δεν μου είπε να χορέψω μαζί του.


Νιώθω μόνη μου και ότι κανένας δεν θέλει να με πλησιάσει, θέλω να κάνω παρέα, όπως όλοι μεταξύ τους, θέλω να προσπαθώ να περάσω καλά μόνο με παρέα, να μην σκέφτομαι να κάνω σχέση, αλλά από την στιγμή που όλοι πάνε να κάνουν κάτι με κάποιον μένω μόνη μου. Δεν μου μιλάει κανένας και σκέφτομαι ότι θέλω να γίνει κάτι και με έμενα…


Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος Νίκη Λιώτη:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Οι παρέες, τα φλερτ και οι ερωτικές σχέσεις είναι καταστάσεις που συνήθως ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου.


Ωστόσο, είναι παροδικές και αν εξαφανιστούν, ταυτόχρονα και η αυτοπεποίθηση βυθίζεται. Το ζητούμενο είναι να προσπαθήσεις να γνωρίσεις ποια πραγματικά είσαι, ποια είναι τα πράγματα που σε κάνουν ξεχωριστή και κυρίως να σε αποδεχθείς και να σε αγαπήσεις για όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα που είσαι.


Τότε, θα έρθει και η αποδοχή από τους άλλους και, ακόμα κι αν δεν έρθει από όλους τους άλλους, δεν θα σε απασχολεί γιατί θα έχεις κερδίσει το βασικότερο: την αγάπη για εσένα την ίδια.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X