Αρχική / Σχέσεις / Μου είπε ότι είναι πιεσμένος ψυχολογικά και χωρίσαμε… Θέλω να του σταθώ…
Μου είπε ότι είναι πιεσμένος ψυχολογικά και χωρίσαμε... Θέλω να του σταθώ... thumbnail

Η 27χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Τζένη

Μου είπε ότι είναι πιεσμένος ψυχολογικά και χωρίσαμε… Θέλω να του σταθώ…

Τον Φεβρουάριο γνώρισα κάποιον μέσω facebook. Έχουμε 11 χρόνια διαφορά. Είχαμε συχνή επικοινωνία και τον Απρίλιο βγήκαμε για πρώτη φορά. Όλα πήγαν καλά και γίναμε ζευγάρι. Η χαρά μας και το ενδιαφέρον ήταν απερίγραπτο, ενώ θετικοί ήταν και οι φίλοι μας.


Σε μετέπειτα έξοδό μας άρχισε να μου λέει ότι φοβάται ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι δεν έχουμε χημεία και επικοινωνία. Κι εγώ του απάντησα ότι θέλω να είμαι δίπλα του ότι τον αγαπώ ότι είναι ξεχωριστός για εμένα ότι με συμπληρώνει.


Στο τέλος του Ιούνη είχαμε πάει για μπάνιο οι δυο μας και ήταν απόμακρος επιθετικός. Εγώ ήμουν υπομονετική έκανα πως δεν το είδα. Μετά από λίγες ήμερες πήγε Κύπρο λόγω δουλειάς. Δεν έκανα γκρίνια, αν και μου έλειψε πολύ. Δεν επικοινωνούσαμε κάθε μέρα. Επέστρεψε, όμως, τώρα το καλοκαίρι και λόγω υποχρεώσεων δεν τον είδα καθόλου. Σε μια από τις συνομιλίες με ρώτησε πώς δεν τον έχω διώξει τόσο καιρό από κοντά μου. Του είπα ότι αν δεν τον ήθελα θα το είχα κάνει. Μου είπε ότι είναι μπερδεμένος συναισθηματικά και ότι είναι ανασφαλής με τη δουλειά του. Οι συνομιλίες μας έγιναν πιο τυπικές και έφυγα ένα ταξίδι. Μου είπε ότι θα του λείψω. Δεν πολυμιλούσαμε ούτε εκεί πολύ, μέχρι που μου είπε να βρεθούμε από κοντά. Η διάθεση εκεί ήταν ευχάριστη, αλλά είχε τα χέρια σταυρωμένα στους ώμους, στάση αμυντική.


Με ρώτησε αν υπάρχει κάποιος στη ζωή μου, του απάντησα ότι υπάρχει κάποιος που θαυμάζω, λατρεύω και αγαπώ, εννοώντας αυτόν. Μου απάντησε ότι δεν έχει μυαλό για σχέση, ότι δεν στεριώνει. Του είπα τα συναισθήματά μου, μου είπε ότι δεν θέλει να χάσουμε επικοινωνία και έτσι έκλεισε η συνάντησή μας.


Ξαναδιαβάζοντας τις συνομιλίες μας και σκεπτόμενη τα λόγια του διαπίστωσα ότι μάλλον έχει κατάθλιψη και παθητικοεπιθετική συμπεριφορά. Θέλω όμως να του σταθώ, θέλω να του φωνάξω ότι τον αγαπώ. Εσείς τι λέτε για τη συμπεριφορά του;


Στο ερώτημα απαντά η  Πουλημενέα Γεωργία – Κλινική Ψυχολόγος/Ψυχολόγος Υγείας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Η κατάσταση που περιγράφεται φαίνεται ότι σας προβληματίζει έντονα. Ο κύριος που αναφέρετε φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί και σας το λέει ξεκάθαρα ("δεν έχει μυαλό για σχέσεις", "δεν στεριώνει", "είναι μπερδεμένος συναισθηματικά"). Δεν διακρίνω σημεία κατάθλιψης ή παθητικοεπιθετικής συμπεριφοράς, ίσως φόβο εγγύτητας και δέσμευσης που σχετίζεται με δικά του βιώματα.


Αυτό που μπορώ να σας προτρέψω είναι να εξερευνήσετε, γιατί εσείς επιθυμείτε να "του σταθείτε" και να εκδηλώσετε την αγάπη σας. Η παρούσα σχέση δεν φαίνεται να είναι αμφίδρομη συναισθηματικά. Παρόλο που επιθυμεί να διατηρήσετε επικοινωνία και ενδιαφέρετε να μάθει για την ερωτική σας ζωή, αυτό δεν φαίνεται να αρκεί για να δεσμευτεί συναισθηματικά μαζί σας.


Θα πρότεινα να βάλετε τις δικές σας ανάγκες σε προτεραιότητα κι όχι να αναλώνεστε "μαντεύοντας" τις ανάγκες του συντρόφου σας. Συζητήστε μαζί του ειλικρινά και ξεκάθαρα. Αν σας δηλώσει ότι δεν θέλει σχέση καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε τις δικές σας προθέσεις.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X