Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ύποπτες διαπλοκές τραπεζιτών με ξένους «γύπες» για τα κόκκινα δάνεια
Ύποπτες διαπλοκές τραπεζιτών με ξένους «γύπες» για τα κόκκινα δάνεια thumbnail

Ύποπτες διαπλοκές τραπεζιτών με ξένους "γύπες" για τα κόκκινα δάνεια

Της διαπλοκής το κάγκελο γίνεται στα κορυφαία κλιμάκια των τραπεζών που διαχειρίζονται το πλιάτσικο με τα κόκκινα δάνεια, τα οποία περνάνε στους ξένους γύπες, που συνεργάζονται στενά με Έλληνες ολιγάρχες, μεγάλα δικηγορικά γραφεία και επιχειρηματίες που έχουν εξασφαλίσει προνομιακές σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Πριν αρχίσει το μεγάλο πλιάτσικο, τα κοράκια πλακώνονται στην κυριολεξία για τη μοιρασιά. Το αμαρτωλό τρίγωνο τραπεζίτες, ελεγκτικές εταιρείες και ξένοι γύπες πάνε να στήσουν το μεγάλο κόλπο με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.


Στο μεγάλο πάρτι συμμετέχουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία και επιχειρηματίες, οι οποίοι παρά το καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν μεγάλα δάνεια και είναι έτοιμοι να αρπάξουν σε εξευτελιστικές τιμές ξενοδοχεία, ακίνητα και μεγάλες επιχειρήσεις.


Κάποιοι από αυτούς είναι αφανείς συνέταιροι με τα ξένα κοράκια και ετοιμάζονται να ορμήσουν σαν όρνεα για να αρπάξουν τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας.


Τραπεζικά στελέχη που βρίσκονται σε αντιπαλότητα με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και δεν συμμετέχουν στο παιχνίδι με τους ξένους γύπες κάρφωσαν τις βρόμικες συναλλαγές στη Δικαιοσύνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Μια σειρά ανώνυμων επιστολών που περιέχουν στοιχεία φωτιά για το μεγάλο πλιάτσικο και τις συμφωνίες της ντροπής βρίσκονται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.


Πόλεμος έχει ξεσπάσει και ανάμεσα σε πρώην και νυν κορυφαία στελέχη των τραπεζών τα οποία επιδίδονται αλληλοκαρφώματα.


Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος που δείχνει και το μέγεθος του σκανδάλου που συντελείται σε βάρος της ιδιωτικής περιουσίας με το κόλπο των κόκκινων δανείων.


Οι εξελίξεις στο μεγάλο αυτό τραπεζικό σκάνδαλο αναμένονται καταιγιστικές με δεδομένο ότι η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικές υπηρεσίες σε Ελλάδα και το εξωτερικό βομβαρδίζονται καθημερινά από ανώνυμες καταγγελίες που περιγράφουν πράγματα και θάματα. Στις ανώνυμες επιστολές περιγράφονται με τεκμηριωμένα στοιχεία οι συναλλαγές και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο μεγάλο σκάνδαλο.


Αναφέρονται οι συμφωνίες που έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε ξένους γύπες, τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία.


Στις επιστολές αναφέρονται λεπτομερώς και τα νέα χαριστικά δάνεια που έχουν δοθεί από τραπεζίτες σε κολλητούς τους επιχειρηματίες αλλά και σε συγγενικά τους πρόσωπα.


Το ζήτημα αποκτά πλέον τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει τον τροχονόμο στους ξένους γύπες, τους Έλληνες ολιγάρχες και τους τραπεζίτες. Αυτό το κόλπο θα πρέπει να σταματήσει άμεσα γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο. Με δεδομένο ότι η συμμορία που έχει στηθεί θα αρπάξει κόκκινα δάνεια ογδόντα δισεκατομμυρίων ευρώ, σε τιμή μόλις οκτώ δισεκατομμυρίων, τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι τεράστια.


Βέβαια, το ζήτημα που καίει τον ελληνικό λαό είναι ότι με την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σχεδόν ολόκληρη η ιδιωτική περιουσία επιχειρήσεις, ακίνητα, ξενοδοχεία, θα περάσουν στους ξένους κερδοσκόπους και μάλιστα σε εταιρείες για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει ποιος, ή ποιοι κρύβονται από πίσω.


Πηγή: kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X