Αρχική / Σχέσεις / Τελικά τι ήθελε από εμένα;
Τελικά τι ήθελε από εμένα; thumbnail

Η 21χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Χαρά

Τελικά τι ήθελε από εμένα;

Ήμουν τρέλα ερωτευμένη μαζί του, αλλά δεν του το είπα ποτέ, γιατί δεν αισθάνθηκα ασφαλής για να το κάνω, φοβόμουν ότι δεν θα αισθανόταν το ίδιο και καθώς ήταν πολύ κοσμικό άτομο δεν ήθελα να διατυμπανίζει ότι ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Όμως πάντα η συμπεριφορά του παιζόταν στο 50-50 για το τι αισθάνεται για μένα. Από τη μια έκανε σκηνικά που αποδείκνυαν ότι ενδιαφέρεται και από την άλλη ούτε ένα μήνυμα δεν έστελνε.


Μου έλεγε να βρεθούμε μόνο μετά από έξοδο που θα τύχαινε να μας έβρισκε στο ίδιο μαγαζί, αλλά πάντα με αφορμή κάτι άλλο μου πρότεινε να βρεθούμε. Του είχα στείλει τόσες φορές ώστε να καταλάβει. Ήξερε μόνο να με προκαλεί με τον τρόπο του να του στείλω εγώ.


Η τελευταία συνάντηση μας πριν αποφασίσω ότι πρέπει να δώσω τέλος στην όλη ιστορία ήταν πριν καιρό, αλλά ακόμα ψάχνω να βρω απαντήσεις. Τελικά τι ήθελε από μένα στην τελευταία συνάντηση μας;


Με ρώτησε αν του λείπω και απέφυγα να απαντήσω γυρίζοντας την ερώτηση σε εκείνον. Είπε «φυσικά, αφού με έχεις γραμμένο» και στην ερώτηση γιατί δεν στέλνει εκείνος, μου απάντησε «αφού μου ρίχνεις άκυρα». Αυτό για μια φορά που δεν τον ακολούθησα σπίτι του για σοβαρό λόγο. Ένα χρόνο τράβηξε όλη αυτή η ιστορία. 


Τώρα, είμαι σε σχέση με τον τότε κολλητό μου, διότι την περίοδο που είχα πάρει απόφαση να τον ξεχάσω τον έρωτα μου μου έκανε ερωτική εξομολόγηση. Τύχαινε να είναι γνωστοί και να έχουν κάνει παρέα αρκετές φορές και έκανε προσπάθειες προσέγγισης μου ακόμα και όταν γνώριζε ότι είμαι σε σχέση. Το πλέον αγόρι μου έκοψε κάθε επαφή μαζί με τους κοινούς γνωστούς τους από τη στιγμή που κατάλαβε ότι ο άλλος κάνει κινήσεις. 


Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω και τα ερωτήματα με βασανίζουν. Γιατί, αφού είχα πείσει τον εαυτό μου ότι δεν με ήθελε να κάνει κινήσεις τέτοιες, ώστε να πάρω το μήνυμα, άλλα καμιά παραπάνω προσέγγιση ή εξομολόγηση από μέρους του; Αγαπάω το αγόρι μου, αλλά νομίζω ότι είμαι ακόμα ερωτευμένη με τον άλλον και φοβάμαι πως έκανα λάθος επιλογή να μην του πω τι ένιωθα κλείνοντας την πόρτα μια για πάντα.


H απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Όσα μου γράφεις είναι αρκετά χαοτικά και υποθέτω ότι καταδεικνύουν το πόσο μπερδεμένη είσαι και εσύ η ίδια. Δεν θα σταθώ σε ερμηνείες που αφορούν την επαφή σου με το άλλο άτομο ούτε και στην τωρινή σου σχέση. Θα ήθελα να εστιάσω περισσότερο σε εσένα την ίδια, πράγμα το οποίο δεν κάνεις σχεδόν σε όλο σου το ερώτημα. Μου περιγράφεις μια κατάσταση, όπου βρισκόσασταν όποτε το επιθυμούσε εκείνος και εκφραζόσασταν όπως επιθυμούσε πάλι εκείνο;. Εσύ που βρίσκεσαι σε όλη αυτή την ιστορία και ποιόν ρόλο έχεις;


Στέκομαι στην εξής ερώτηση σου: “Τελικά τι ήθελε από εμένα” και την αντιστρέφω: Εσύ τι ήθελες από εκείνον; Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ισχύει στην πραγματικότητα του άλλου, τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολα να αναλογιστούμε εμείς τα θέλω μας και τις ανάγκες μας. Όσον αναφορά την τωρινή σου σχέση διακρίνω το ίδιο μοτίβο. Βρίσκεσαι σε μια σχέση οπού το άλλο πρόσωπο από τα λίγα που μου περιγράφεις είναι συναισθηματικά εκεί για σένα. Εσύ όμως; Και πάλι δεν γνωρίζεις την θέση σου σε όλο αυτό… Λες ότι τον αγαπάς, αλλά δεν είσαι ερωτευμένη μαζί του αλλά με το άλλο άτομο. Νιώθω ότι δεν είσαι σε επαφή με τα συναισθήματα σου και στις δύο περιπτώσεις. Το πρώτο βήμα είναι να στραφείς στον εαυτό σου δηλαδή στα συναισθήματα σου, στις ανάγκες σου και τα θέλω σου. Πάψε να αναρωτιέσαι τι επιθυμούν οι άλλοι από εσένα. Ο πρώτος που οφείλεις να ικανοποιείς είναι ο εαυτός σου!


Ελπίζω να βοήθησα…


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος MSc 
Τηλ: 6986823375
Email: Maria.p.laioupsychology@gmail.com


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X