Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Χωρίς τέλος ο κύκλος αίματος στο Ιράκ
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί στη διάρκεια τριών επιθέσεων που σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε αγορά της πόλης Τζουντάιντα αλ-Σατ της επαρχίας Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από την αστυνομία και από νοσοκομειακή πηγή.Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν αρχικά και στη συνέχεια βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.Οι τρεις αυτές επιθέσεις, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν 48 άνθρωποι, σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στη λαχαναγορά της πόλης αυτής, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες.Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο ένοπλοι σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, θέτουν συχνά στο στόχαστρό τους τη σιιτική κοινότητα. Η συχνότητα και η ένταση των βιαιοτήτων στο Ιράκ προκαλεί φόβους για επιστροφή στις θρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006-2007. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα 'Εθνη, τον περασμένο μήνα, 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις.Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα Μάρτιν Κόμπλερ δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα "είναι έτοιμη να εκραγεί".ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χωρίς τέλος ο κύκλος αίματος στο Ιράκ

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί στη διάρκεια τριών επιθέσεων που σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε αγορά της πόλης Τζουντάιντα αλ-Σατ της επαρχίας Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από την αστυνομία και από νοσοκομειακή πηγή.

Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν αρχικά και στη συνέχεια βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

Οι τρεις αυτές επιθέσεις, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν 48 άνθρωποι, σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στη λαχαναγορά της πόλης αυτής, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο ένοπλοι σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, θέτουν συχνά στο στόχαστρό τους τη σιιτική κοινότητα. Η συχνότητα και η ένταση των βιαιοτήτων στο Ιράκ προκαλεί φόβους για επιστροφή στις θρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006-2007. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα ‘Εθνη, τον περασμένο μήνα, 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα Μάρτιν Κόμπλερ δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα "είναι έτοιμη να εκραγεί".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X