Κινέζικο τηγανητό ρύζι στο γουόκ

<p style="text-align: justify;">Το κινέζικο τηγανητό ρύζι, είναι ένα πεντανόστιμο και γρήγορο φαγητό, ένα πλήρες γεύμα με τα όλα του.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά:</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>
<p>1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες</p>
</li>
<li>
<p>2 κ.σ λάδι</p>
</li>
<li>
<p>1 κ.γl σάλτσα σόγια με λίγο αλάτι</p>
</li>
<li>
<p>2 κ.σ oyster sauce</p>
</li>
<li>
<p>1 κομμάτι ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες λεπτές ή 1 κομμάτι κοτόπουλο</p>
</li>
<li>
<p>λίγο σουσαμέλαιο</p>
</li>
<li>
<p>1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια</p>
</li>
<li>
<p>2 καρότα κομμένα σε μικρά καρεδάκια</p>
</li>
<li>
<p>3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα</p>
</li>
<li>
<p>4 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο</p>
</li>
<li>
<p>φύτρες φασολιών ή φακής ή άλλες φύτρες</p>
</li>
<li>
<p>1 φλ. ενταμάμε (φασόλια πράσινα σόγιας προαιρετικά)</p>
</li>
<li>
<p>2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</p>
</li>
<li>
<p>λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα</p>
</li>
<li>
<p>έξτρα σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Ξεκινάμε το κινέζικο τηγανητό ρύζι, ζεσταίνοντας σε ένα γουόκ 1 κ.σ. λάδι. Ροδίζουμε το κρέας ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5-7 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.</p>
<p style="text-align: justify;">Τραβάμε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του γουόκ. Ρίχνουμε τα αβγά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2 λεπτά, να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια.</p>
<p style="text-align: justify;">Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γουόκ, λαχανικά κρέας αυγά και ρίχνουμε την σόγια και την oyster sauce (τη βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο σημείο με τα ασιατικά προϊόντα).</p>
<p style="text-align: justify;">Προσθέτουμε τις φύτρες τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι. Τέλος ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά στη φωτιά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster επιπλέον.</p>
<p style="text-align: justify;">Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.</p>
<p style="text-align: justify;"><em>Πηγή: argiro.gr</em></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα