Αρχική / Σχέσεις / Οι γονείς μου θεωρούν ότι θα με παρατήσει λόγω της καταγωγής μου… Τι με συμβουλεύετε;
Οι γονείς μου θεωρούν ότι θα με παρατήσει λόγω της καταγωγής μου... Τι με συμβουλεύετε; thumbnail

Η 22χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Δάφνη

Οι γονείς μου θεωρούν ότι θα με παρατήσει λόγω της καταγωγής μου… Τι με συμβουλεύετε;

Περνάω δύσκολα τον τελευταίο ένα μήνα. Έχω μία σχέση εδώ και 7 μήνες με ένα παιδί που είναι 30 ετών και εγώ είμαι 22. Είμαστε και οι δύο από το ίδιο χωριό, αλλά εγώ έμενα στην Αθήνα και έχω γυρίσει 2 μήνες πίσω. Όλα πήγαιναν τέλεια μεταξύ μας μέχρι την στιγμή που το έμαθαν οι γονείς μου. Εγώ είμαι από την Αλβανία, εκείνος Έλληνας. Μου είπαν πως δεν θα με θέλουν οι δικοί του και πως θα με παρατήσει. Δεν ξέρω τι να κάνω.


Η μητέρα μου είπε πως αν τον αγαπάω θα πρέπει να τον αφήσω. Εκείνος, όταν του τα είπα δεν με καθησύχασε, μου είπε πως ξέρω πως νιώθει για εμένα και δεν χρειάζεται να ακούω όλα αυτά. Επίσης ότι δεν θέλει να μου υπόσχεται πράγματα, γιατί δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Εγώ είμαι μπερδεμένη. Τον χώρισα, αλλά μου έστειλε μήνυμα ότι με αγαπάει. Και εμένα μου λείπει. Τι με συμβουλεύετε;


Στο ερώτημα απαντά η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος BSc, Msc, www.aggelikikavallieratou.com:


Καλησπέρα σας,


Αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενα σας πως είναι μια σχέση που ενδιαφέρει και τους δυο σας.


Θα πρότεινα να συζητήσετε ειλικρινά μαζί του, να του πείτε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας και να τον ακούσετε τι έχει πει πάνω σε όσα σκέφτεστε. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να πάρετε μια κοινή απόφαση για το μέλλον της σχέσης σας, οποία και αν είναι αυτή.


Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πως σας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα λεγόμενα των γονιών σας που οδήγησαν σε σημείο να πάρετε μια απόφαση.


Εάν η απόφαση αυτή δεν είναι αυτό που θέλετε, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τι θέλετε εσείς και να το διαχωρίσετε από την άποψη των γονιών σας.


Θα ήταν χρήσιμο, δηλαδή να σκεφτείτε την γνώμη των γονιών σας σε συνδυασμό με τη δική σας γνώμη και να πάρετε μια απόφαση που θα ικανοποιεί και εσάς μέσα σας. 


Η γνώμη των γονιών, πάντοτε είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να περνούμε τις αποφάσεις που ικανοποιούν και εμάς μέσα μας, χωρίς να καταπιεζόμαστε.


Σας ευχαριστώ. 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X