Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ thumbnail

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ

Η ομάδα "Συντρόφισσες και σύντροφοι από Καταλήψεις", με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου το βράδυ της Παρασκευής.


Στο κείμενο επισημαίνεται μεταξύ άλλων: "Μην περιμένετε από μας αναφορά και συμμετοχή στις ενδοκαθεστωτικές σας συγκρούσεις. Χτυπάμε και αποκλείουμε με κάθε ευκαιρία τα καθεστωτικά μέσα, όχι λόγω των ιδιαίτερων συμφερόντων που εξυπηρετούν, αλλά λόγω της ίδιας τους της δομής και λειτουργίας, της τάσης και της επιλογής τους να επιτίθενται στα αναρχικά/αντιεξουσιαστικά κινήματα".


Η ομάδα επιτίθεται κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και υπερασπίζεται τις καταλήψεις, λέγοντας: "Οι καταλήψεις μας απαντούν στο υφιστάμενο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης με ποικίλους τρόπους. Σπάνε την αστική αποξένωση και τρομοκρατία της εμμονικά κλειδαμπαρωμένης πόρτας και του καγκελόφρακτου παράθυρου.


"Αποτελούν σημεία συνάντησης και έκφρασης εκατοντάδων ανθρώπων. Προσπαθούν να σπάσουν τους διαχωρισμούς και τις ιεραρχίες που δημιουργεί η πατριαρχία και η εθνικότητα και αποτελούν καταφύγια πολέμου για αποκλεισμένες και κατατρεγμένες ψυχές. Στις καταλήψεις μας συγκροτούμε πολυεθνικές κοινότητες με αποδοχή στα διαφορετικά φύλα και τις διαφορετικές σεξουαλικότητες, αποκτούμε συνείδηση της κοινωνικής μας θέσης και ικανότητα να συνυπάρξουμε και να συμπράξουμε ενάντια σε όσους λεηλατούν και οριοθετούν τις ζωές μας.


"Οι καταλήψεις μπορούν να είναι σχολεία, ιατρεία, οικολογικές δομές, δομές εργασίας και δημιουργίας και μπορούν να υπάρξουν ανεξάρτητες και ελεύθερες μονάχα όταν περιφρουρούνται και βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την εξουσία, τους θεσμούς και το κεφάλαιο".


Πηγή: in.gr


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Επίθεση αγνώστων στα παλιά γραφεία του "Βήματος" και των "Νέων"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X