Αρχική / Σχέσεις / Χωρισμός: Να κάνω μια τελευταία κουβέντα μαζί του;
Χωρισμός: Να κάνω μια τελευταία κουβέντα μαζί του; thumbnail

H 20χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Μαρίζα

Χωρισμός: Να κάνω μια τελευταία κουβέντα μαζί του;

Είχα μία σχέση για ενάμιση χρόνο. Χωρίσαμε κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. Υπήρχαν τσακωμοί μεταξύ μας, ειδικά τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει πιο έντονοι και σε καθημερινή βάση. Φταίγαμε και οι δύο γι' όλο αυτό, ίσως εγώ περισσότερο, καθώς ήμουν πολύ καταπιεστική, γκρινιάρα και ζήλευα.


Έλεγε πως μαζί μου ένιωθε σαν παντρεμένος και όχι παιδί της ηλικίας του, για την συμπεριφορά μου όμως ευθυνόταν και αυτός σε μεγάλο βαθμό. Όταν μου είπε να χωρίσουμε οριστικά, ξεκίνησε να μου λέει ότι με αγαπάει όμως και ότι σίγουρα στο μέλλον εμείς θα ξανά είμαστε μαζί, απλά κουράστηκε και θέλει να το σταματήσουμε, να μείνει μόνος. Εγώ όμως συνέχισα να προσπαθώ να τα βρούμε μέχρι που αυτός ξεκίνησε να με αποφεύγει να μην μου απαντάει σε μηνύματα, να μην μου μιλάει με ξεκάθαρα λόγια.


Μετά από μερικές εβδομάδες έμαθα ότι βγαίνει με άλλη και έτσι πήγα τον βρήκα και του μίλησα πολύ άσχημα. Από τότε δεν ξανά είχα επαφή μαζί του. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτός ο άνθρωπος που έλεγε ότι με αγάπησε, τώρα δεν νοιάζεται πια για μένα. Σκέφτηκα να του μιλήσω για αυτή του την συμπεριφορά και γενικά για εμάς. Θέλω να του προτείνω να βρεθούμε και αν δεν δεχτεί να του γράψω όλα όσα νιώθω σε γράμμα και ελπίζω να το διαβάσει και να μην το σκίσει.


Με μισεί ένας άνθρωπος που κάποτε ζήσαμε κι περάσαμε τόσα πολλά. Έχω μετανιώσει, παρόλα αυτά με κατηγορεί και δεν τον νοιάζει. Μου φέρθηκε τόσο άσχημα στο τέλος της σχέσης μας και δεν φαίνεται να το έχει μετανιώσει ούτε λίγο. Δεν μπορώ να τον βγάλω από μέσα μου και να τον αφήσω στο παρελθόν. Πάντα ένιωθα ασφάλεια μαζί του. Νιώθω πως δεν θα ησυχάσω αν δεν κάνω αυτή την τελευταία κουβέντα μαζί του…


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια, 


Κατανοώ ότι σας έχει στοιχίσει ο χωρισμός αυτός. Φαίνεται ότι είχατε επενδύσει σ' αυτή τη σχέση και είχατε κάνει όνειρα.


Ωστόσο φαίνεται πως ο πρώην σύντροφος σας έχει προχωρήσει συναισθηματικά και δεν θέλει να επιστρέψει σ' αυτή τη σχέση. 


Η έντονη ζήλια και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων που είχε πριν τη σχέση το άτομο δεν βοηθάει στην εξέλιξη της σχέσης, αντίθετα την επιβαρύνει, καθώς αργά ή γρήγορα η καταπίεση βγαίνει στην επιφάνεια. 


Θα πρότεινα να διερευνήσετε γιατί νιώθετε αυτή την ανασφάλεια με τον σύντροφο σας και θέλετε να έχετε τον έλεγχο της σχέσης. Αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει και σε μελλοντικές ερωτικές σχέσεις. 


Αν νιώθετε ότι θέλετε να μοιραστείτε κάποια συναισθήματα και σκέψεις με τον πρώην σύντροφο σας κάντε το μόνο στην περίπτωση που δείξει κι εκείνος πρόθυμος. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας πάρει κάποιο χρόνο, αλλά σίγουρα θα προχωρήσετε παρακάτω όταν το ξεπεράσετε. 


Ο καθένας έχει δικαίωμα μα να επιλέξει με ποιον τρόπο θα τελειώσει τη σχέση του και πρέπει να το σεβαστούμε.


Πουλημενέα Γεωργία


ΚλινικήΨυχολόγος-ΨυχολόγοςΥγείας


MS’c in Clinical Psychology and Mental Health


www.mentalcare.gr


6978798298 / info@mentalcare.gr


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X