Αρχική / Σχέσεις / Μπορεί μια σχέση να έχει μέλλον αν υπάρχει γκρίνια για τα οικονομικά;
Μπορεί μια σχέση να έχει μέλλον αν υπάρχει γκρίνια για τα οικονομικά; thumbnail

Η 27χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ρένα

Μπορεί μια σχέση να έχει μέλλον αν υπάρχει γκρίνια για τα οικονομικά;

Εδώ και 5 χρόνια έκανα σχέση με έναν άνδρα, ο οποίος είχε παντρευτεί στο παρελθόν 2 φορές και χώρισε. Μου είπε την αιτία του χωρισμού, αλλά δεν είμαι βέβαιη ότι λέει αλήθεια. Έχει πει κατά καιρούς ψέματα για διάφορα θέματα. Αυτόν τον καιρό είναι άνεργος. Λέει ότι θέλει να δουλέψει, αλλά ανέθεσε σε μένα να του βρω δουλειά μέσω ίντερνετ. Αυτό τον καιρό ζει με τα δικά μου λεφτά, γιατί ό,τι οικονομίες είχε τις ξοδέψαμε.


Εγώ φυσικά κρατάω αποδείξεις για όσα χρήματα του έδωσα μέχρι να δουλέψει. Έχω όμως και ένα φόβο μήπως έχει λεφτά, αλλά είναι τσιγκούνης.


Του έχω βάλει ένα τελεσίγραφο να πάει για δουλειά το συντομότερο. Μια σχέση μπορεί να έχει μέλλον όταν υπάρχει οικονομική δυσπιστία και γκρίνια για τα οικονομικά;


Απαντά η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr:Καλησπέρα σας,


από αυτά που γράφετε, φαίνεται πως το πρόβλημα σε αυτήν τη σχέση δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική δυσπιστία και τη γκρίνια, αλλά συγκεκριμένα με την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχετε προς αυτόν τον άντρα και οτιδήποτε κάνει ή λέει.


Όταν υπάρχει αυτό σαν βάση σε μια σχέση, και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθεί στο χρόνο η σχέση αυτή, καθώς θα βρίσκεστε σε μια συνεχή αμφισβήτηση για οτιδήποτε πράττει, κάτι το οποίο είναι άδικο και για τους δυο σας.


Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κρατάει μαζί του και δείτε αν αυτό σας είναι αρκετό.


Συζητήστε όσο πιο ανοιχτά μπορείτε για τους προβληματισμούς σας και τη δυσπιστία σας, και δείτε αν μπορείτε να νιώσετε κάποιου είδους ασφάλεια από τη δική του αντίδραση, και από αυτά που θα σας πει.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X