Κοτόπουλο με μάνγκο Chutney και ρύζι

<p><strong>Υλικά</strong> (Για 2-3 άτομα)<br />2 κομμάτια (500γρ.) στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους,<br />4 κουταλιές σησαμέλαιο,<br />1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη<br />σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,<br />1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη<br />σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,<br />1 φλιτζανάκι σάκε (κρασί ρυζιού) ή ξηρό σέρι ή άσπρο ξηρό κρασί,<br />1 βαζάκι (360γρ.) Sharwood’s Mango Chutney Μild,<br />1 κουταλάκι αλάτι.<br />Για το ρύζι πιλάφι:<br />1 φλ. ρύζι μπασμάτι μπαρμπόιλ,<br />2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο,<br />2 φλ. νερό βραστό,<br />1 ζωμό λαχανικών,<br />αλάτι.</p>
<p><br /><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p><strong></strong><br />Σε ένα προθερμασμένο γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει και να «θωρακιστεί». Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Αλατίζετε και ρίχνετε το κρασί και βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα Sharwood’s Mango Chutney Μild (αν μείνει λίγη ποσότητα στο βαζάκι βάλτε 2-3 κουταλιές νερό, κλείστε με το καπάκι, ανακινήστε το και ρίξετε το περιεχόμενο στο γουόκ). Βράζετε για 8-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και κατεβάζετε από τη φωτιά.<br />Παράλληλα, ετοιμάζετε το ρύζι πιλάφι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε 1-2 φορές και βάζετε το νερό, το ζωμό και το αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το ρύζι για 10-20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το ρύζι που θα επιλέξετε) ή μέχρι να μαλακώσει.<br />Βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ, τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p> Πηγή: xrysessyntages.gr/ Συνταγή από τη Χρύσω Λέφου</p>

Σχετικά άρθρα