Μαζί στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του Διστόμου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, παρέστησαν σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ενώ το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ παραβρέθηκαν και τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Όπως τους απεικονίζει ο φωτογραφικός φακός, βρέθηκαν δίπλα-δίπλα στο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας.

Χθες, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών και συνέλευση των μαρτυρικών πόλεων της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό χρέος να διεκδικηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, σημειώνοντας ότι “η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει ότι ένα αίτημα πάγιο του λαού μας παραμένει ιστορικά αδικαίωτο. Οι πολεμικές επανορθώσεις αλλά και το κατοχικό δάνειο πρέπει να διεκδικηθούν. Είναι ιστορικό χρέος. Η ατολμία των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μπορεί να είναι δικαιολογία σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται μπροστά σε ένα άλλο Ολοκαύτωμα, το κοινωνικό. Δεν μπορεί κάποιοι να αναγνωρίζουν διεθνώς το χρέος που δημιούργησαν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες στο λαό μας και να μην διεκδικούν το χρέος που τρίτοι οφείλουν στον ελληνικό λαό. Και η μόνη δέσμευση, η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε απέναντι σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, είναι ότι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα έχει πρώτη προτεραιότητα να διεκδικήσει το ιστορικό, ηθικό αλλά και υλικό χρέος, τις αποζημιώσεις και το Κατοχικό δάνειο. Ο λαός μας και η χώρα μας να σταματήσει να είναι επαίτης και να απαιτήσει αυτά που του ανήκουν, αυτά που δικαιούται από την ιστορία

Σχετικά άρθρα