Αρχική / Teens / Μου ζήτησε να είμαστε μαζί, αρνήθηκα αλλά τον θέλω. Και τώρα το μετάνιωσε. Τι να κάνω;
Μου ζήτησε να είμαστε μαζί, αρνήθηκα αλλά τον θέλω. Και τώρα το μετάνιωσε. Τι να κάνω;  thumbnail

Η Ευτέρπη, 15 ετών, αναγνώστρια του boro.gr,

Μου ζήτησε να είμαστε μαζί, αρνήθηκα αλλά τον θέλω. Και τώρα το μετάνιωσε. Τι να κάνω;

Καλησπέρα. Δεν ξέρω εάν αυτό που κάνω είναι σωστό αλλά είμαι σε απόγνωση. Θα ήθελα την βοήθεια σας για ένα ζήτημα. Λοιπόν ας τα πάρω από την αρχή. Όταν ήμουν στο δημοτικό είχα ιδιαίτερη συμπάθεια σε ένα παιδί 3 χρόνια μεγαλύτερο μου. Είχαμε κοινούς φίλους κοινά ενδιαφέροντα και παίζαμε συνέχεια μαζί. Εγώ ένιωθα κάτι για αυτόν και επειδή ήμουν μικρή και δεν ήξερα εάν ήταν σωστό ή όχι το κράτησα μυστικό και δεν το είχα πει σε κανέναν. Ίσως όμως το έδειχνε η συμπεριφορά μου.


Όταν πήγε έκτη δημοτικού και εγώ ήμουν τετάρτη, την τελευταία μέρα του σχολειού μου εξομολογήθηκε ότι με αγαπάει. Εγώ δεν του είπα κάτι και από τότε είχαμε απλά ένα τυπικό γεια και τίποτα παραπάνω.


Έπειτα από 3 χρόνια που εγώ θα πήγαινα πρώτη γυμνασίου κι εκείνος πρώτη λυκείου, άνοιξα για λίγο καιρό ένα κρυφό προφίλ στο Facebook και του μιλούσα χωρίς να του πω ότι είμαι εγώ. Όταν το έκλεισα και έφτιαξα κανονικό προφίλ, αρχίσαμε να μιλάμε στο Facebook και μου είπε ότι είχε καταλάβει ότι ο κρυφός λογαριασμός ήταν δικός μου. Εγώ από φόβο δεν το παραδέχτηκα κι εκείνος σταμάτησε να μου μιλάει για 10 μήνες.


Την ημέρα των γενεθλίων του που γινόταν 18 του έστειλα "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΑ". Μου είπε να βρεθούμε και του είπα όλη την αλήθεια για το Facebook. Βέβαια, επειδή πίεζε ο χρόνος και είχαμε και θεατές, δεν το συζητήσαμε και πολύ, οπότε μου ζήτησε να ξαναβρεθούμε. Βρεθήκαμε και είχαμε πια πολύ ωραία 4ωρη συζήτηση με το να μας ενώνουν πολλά κοινά. Όταν ξαναβρεθήκαμε, είχαμε πάλι μια πολύ ωραία συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα απλά στο τέλος με άρπαξε και με φίλησε λέγοντας μου εάν θέλω να είμαστε μαζί. ΣΑΣΤΙΣΑ Και του είπα όχι. Δεν ξέρω γιατί.


Όταν το ξανασκέφτηκα του έστειλα μήνυμα αλλά αυτός είχε αλλάξει γνώμη και ότι ήταν μεγάλο λάθος αυτό που έκανε και ότι είμαι μικρή και μεγαλώνοντας ΙΣΩΣ…


Με πόνεσε πολύ αυτό και έτσι του έστειλα τι νιώθω για αυτόν. Προσπάθησε να με απωθήσει λέγοντας μου διάφορα. Στο τέλος μου είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι να βρω κάποιον καλύτερο. Και δεν ήθελα να τον πιέζω πλέον όποτε έχουμε πλέον τα τυπικά. Μετά από λίγο καιρό μου ζήτησε ένα παιδί να τα φτιάξουμε κι εγώ του είπα ναι. Από αντίδραση; Όταν το έμαθε αυτός, μου ευχήθηκε απλώς να είμαι ευτυχισμένη με το νέο μου αγόρι…


Δεν ξέρω τι νιώθει για μένα. Εγώ όμως νιώθω πολλά για εκείνον και δεν ξέρω τι να κάνω… Φεύγει και για στρατό όπου να ναι… Τι να κάνω;


 


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη  http://psychotherapycenter.gr


Αρχικά θα πρότεινα να συζητήσεις με τον εαυτό σου ώστε να εντοπίσεις τί είναι αυτό που σε φοβίζει, σε περιορίζει ή σε κρατάει στο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να τα ακολουθήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσεις με τί έχει να κάνει η οποιαδήποτε αντίστασή σου. Επίσης, θα συνεχίσω λέγοντας πως αφού εστιάσεις σε εσένα και στο τί θες, τί σε τρομάζει, τί σε κάνει νιώθεις ασφάλεια, τί σε ιντριγκάρει κλπ, να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου να τον ακούσεις ό,τι έχει να σου πει και αντίστοιχα να φερθείς. Να εκφράσεις στον άλλο, αφού αποφασίσεις πως μπορείς να είσαι συνεπής στην σκέψη σου, αυτό που αισθάνεσαι και αυτό που έχεις ανάγκη, τις σκέψεις σου σχετικά με αυτόν. Αν είναι κάτι που θες και σε ενδιαφέρει να το διεκδικήσεις, αφού εσύ η ίδια ξεκίνησες ένα μπρός πίσω που ίσως αυτό να έχει απομακρύνει τον άλλο για να προστατευθεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X