Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Οι δυνάμεις του Ασαντ σκότωσαν 100 ανθρώπους
Συριακές καθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους που διέφευγαν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου, κατήγγειλαν χθες ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά πολυβόλων και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων τριών ημερών καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Κουσέιρ για να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η πληροφορία δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί, αφού οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα. Ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Αμπντάλα δήλωσε ότι βρισκόταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από το Κουσέιρ και τελικά κατέληξε ανάμεσα σε μία ομάδα αμάχων και μαχητών που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν απόσταση 35 χιλιομέτρων μέσα από χωράφια για να φθάσουν σε περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη Χομς. "Μεταφέραμε μαζί μας πολλούς τραυματίες από το Κουσέιρ, και αυτοί ήταν από τους πρώτους που σκοτώθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τα πυρά...τα περισσότερα πτώματα έμειναν εκεί και μόνο 15 μεταφέρθηκαν. Πολλοί από τους τραυματίες αιχμαλωτίσθηκαν. Μεταξύ τους και ένα εξάδελφός μου. Κάλεσα το κινητό του και απάντησε ένας άνδρας που μού είπε ότι μπορώ να πάω να παραλάβω το πτώμα του του σε κομματάκια", είπε ο Χάντι αλ-Αμπντάλα. Ο ακτιβιστής Μοχάμαντ αλ-Κουσέιρι δήλωσε ότι ο συριακός στρατός είχε λάβει θέσεις σε τρία σημεία κοντά στον αυτοκινητόδρομο για να βάλει στον στόχο τους ανθρώπους που έφευγαν από την πόλη. "Είχε μείνει μία στενή δίοδος που οδηγούσε έξω από το Κουσέιρ, αλλά ο στρατός περίμενε στο τέλος του. Ηθελε να στείλει το μήνυμα ότι όποιος έχει σχέση με την πόλη θα τιμωρηθεί", δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ Κουσέιρι από την τουρκική πόλη Αντάκια. Με την κατάληψη του Κουσέιρ έπειτα από συνεχή και σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης που κετέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της, αποκαταστάθηκε η εδαφική συνέχεια ανάμεσα στα εδάφη της Χεμζπολάχ στον Λίβανο, τις κατεχόμενες από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις περιοχές της Δαμασκού και τα αλαουιτικά φιλοκαθεστωτικά παράλια της Συρίας μέχρι τη Λαττάκεια.

Οι δυνάμεις του Ασαντ σκότωσαν 100 ανθρώπους

Συριακές καθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους που διέφευγαν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου, κατήγγειλαν χθες ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά πολυβόλων και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων τριών ημερών καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Κουσέιρ για να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η πληροφορία δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί, αφού οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα.

Ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Αμπντάλα δήλωσε ότι βρισκόταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από το Κουσέιρ και τελικά κατέληξε ανάμεσα σε μία ομάδα αμάχων και μαχητών που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν απόσταση 35 χιλιομέτρων μέσα από χωράφια για να φθάσουν σε περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη Χομς.

«Μεταφέραμε μαζί μας πολλούς τραυματίες από το Κουσέιρ, και αυτοί ήταν από τους πρώτους που σκοτώθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τα πυρά…τα περισσότερα πτώματα έμειναν εκεί και μόνο 15 μεταφέρθηκαν. Πολλοί από τους τραυματίες αιχμαλωτίσθηκαν. Μεταξύ τους και ένα εξάδελφός μου.

Κάλεσα το κινητό του και απάντησε ένας άνδρας που μού είπε ότι μπορώ να πάω να παραλάβω το πτώμα του του σε κομματάκια», είπε ο Χάντι αλ-Αμπντάλα.

Ο ακτιβιστής Μοχάμαντ αλ-Κουσέιρι δήλωσε ότι ο συριακός στρατός είχε λάβει θέσεις σε τρία σημεία κοντά στον αυτοκινητόδρομο για να βάλει στον στόχο τους ανθρώπους που έφευγαν από την πόλη.

«Είχε μείνει μία στενή δίοδος που οδηγούσε έξω από το Κουσέιρ, αλλά ο στρατός περίμενε στο τέλος του. Ηθελε να στείλει το μήνυμα ότι όποιος έχει σχέση με την πόλη θα τιμωρηθεί», δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ Κουσέιρι από την τουρκική πόλη Αντάκια.

Με την κατάληψη του Κουσέιρ έπειτα από συνεχή και σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης που κετέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της, αποκαταστάθηκε η εδαφική συνέχεια ανάμεσα στα εδάφη της Χεμζπολάχ στον Λίβανο, τις κατεχόμενες από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις περιοχές της Δαμασκού και τα αλαουιτικά φιλοκαθεστωτικά παράλια της Συρίας μέχρι τη Λαττάκεια.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X