Μακαρόνια χοντρά με ντομάτα, κοτόπουλο και δυόσμο

<p style="text-align: justify;">Ούζο, δυόσμο, σκόρδο, τζίντζερ, ντομάτες και κοτόπουλο. Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>
<p>500 γρ. μακαρόνια χοντρά No 2 ή Νο 3 με τρύπα</p>
</li>
<li>
<p>500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε κύβους 3 εκ.</p>
</li>
<li>
<p>3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</p>
</li>
<li>
<p>1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη</p>
</li>
<li>
<p>1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς</p>
</li>
<li>
<p>1 κιλό ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους</p>
</li>
<li>
<p>60 ml ούζο</p>
</li>
<li>
<p>τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα</p>
</li>
<li>
<p>60 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον</p>
</li>
<li>
<p>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
</li>
<li>
<p>150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη, για το σερβίρισμα</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο σε σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ούζο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.</p>
<p style="text-align: justify;">Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον δυόσμο, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.</p>
<p style="text-align: justify;">Πηγή: gastronomos.gr</p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα