Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό: «Στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα»
Ο Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό: «Στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα» thumbnail

Ο Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό: «Στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα»

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό.


Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις μεταφορές, ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η Ιόνια Οδός φέρνει πολύ πιο κοντά την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια με την Ελλάδα όπως και την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα.


«Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ και γιορτάζουμε μαζί, τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες είναι καθήκον των κυβερνήσεων να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.


«Με εντατική και σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, παραδίδουμε ένα έργο με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Όπως είπε, έργα όπως η Ιόνια Οδός αποτελούν τμήματα ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αλλάξει η εικόνα της χώρας, στην πορεία εξόδου από την κρίση.


Πηγή: avgi.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X