Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σήμα κινδύνου για το σπανιότερο δελφίνι στον κόσμο
Αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να κινηθεί στην κατεύθυνση της διάσωσης του σπανιότερου δελφινιού στον κόσμο βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, σε συνάντηση επιστημόνων από όλο τον κόσμο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Κορέα.Το δελφίνι του Μάουι εντοπίζεται μόνο στα ρηχά στα ανοιχτά του Βόρειου Νησιού της χώρας και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισης καθώς μόνο 55 απομένουν ακόμα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους πως το είδος θα εξαφανιστεί έως το 2030 εάν δεν αναληφθεί δράση.Τα δελφίνια του είδους είναι από τα μικρότερα στον κόσμο, με μέγιστο μήκος 1,7 μέτρα.Όπως μεταδίδει το AFP, σύμφωνα με στοιχεία επιτροπής ειδικών που συστήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, μόνο πέρσι πέντε τέτοια δελφίνια σκοτώθηκαν καθώς αλιεύτηκαν από λάθος."Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός, με τόσο περιορισμένο πληθυσμό οι αριθμοί είναι πιθανό να μειωθούν ταχύτατα

Σήμα κινδύνου για το σπανιότερο δελφίνι στον κόσμο

Αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να κινηθεί στην κατεύθυνση της διάσωσης του σπανιότερου δελφινιού στον κόσμο βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, σε συνάντηση επιστημόνων από όλο τον κόσμο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Κορέα.

Το δελφίνι του Μάουι εντοπίζεται μόνο στα ρηχά στα ανοιχτά του Βόρειου Νησιού της χώρας και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισης καθώς μόνο 55 απομένουν ακόμα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους πως το είδος θα εξαφανιστεί έως το 2030 εάν δεν αναληφθεί δράση.

Τα δελφίνια του είδους είναι από τα μικρότερα στον κόσμο, με μέγιστο μήκος 1,7 μέτρα.

Όπως μεταδίδει το AFP, σύμφωνα με στοιχεία επιτροπής ειδικών που συστήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, μόνο πέρσι πέντε τέτοια δελφίνια σκοτώθηκαν καθώς αλιεύτηκαν από λάθος.

"Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός, με τόσο περιορισμένο πληθυσμό οι αριθμοί είναι πιθανό να μειωθούν ταχύτατα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X