Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / ΤτΕ: Στα 7,3 δισ. το ταμειακό έλλειμμα στο 5μηνο
Διεύρυνση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση για το πεντάμηνο Ιανουαρίου Μαΐου δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.Σύμφωνα με αυτά το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ φέτος από 5,1 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2012. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 17 δισ. ευρώ από 18 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και στην αύξηση των δαπανών στα 24,2 δισ. ευρώ έναντι 23,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε φέτος στα 6,9 δισ. ευρώ από 5,1 δισ. ευρώ πέρυσι.Σημαντική μείωση καταγράφεται στο κονδύλι των τόκων το οποίο διαμορφώθηκε φέτος στα 2,9 δισ. ευρώ από 3,7 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Συνακόλουθα το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε φέτος στα 4 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι.

ΤτΕ: Στα 7,3 δισ. το ταμειακό έλλειμμα στο 5μηνο

Διεύρυνση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση για το πεντάμηνο Ιανουαρίου Μαΐου δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με αυτά το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ φέτος από 5,1 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2012. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 17 δισ. ευρώ από 18 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και στην αύξηση των δαπανών στα 24,2 δισ. ευρώ έναντι 23,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε φέτος στα 6,9 δισ. ευρώ από 5,1 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σημαντική μείωση καταγράφεται στο κονδύλι των τόκων το οποίο διαμορφώθηκε φέτος στα 2,9 δισ. ευρώ από 3,7 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Συνακόλουθα το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε φέτος στα 4 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X