Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας και Μπορίσοφ έβαλαν υπογραφές για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας
Τσίπρας και Μπορίσοφ έβαλαν υπογραφές για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας thumbnail

Τσίπρας και Μπορίσοφ έβαλαν υπογραφές για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας

Παρουσία των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ, υπεγράφη από τους αρμόδιους υπουργούς το μνημόνιο συνεργασίας της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς-Βάρνα.


Ο έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε καίρια και κομβικής σημασίας τη συνεργασία των δύο χωρών όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις αλλά και τα Βαλκάνια, καθώς δημιουργούνται θετικές εξελίξεις σε μια σειρά από καίρια ζητήματα.


Στις δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για έργο ιστορικής σημασίας και τεράστιας οικονομικής, εμπορικής και γεωπολιτικής αξίας. «Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους και επεκτείνουμε το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών συνδέοντας το Αιγαίο με τον Δούναβη και τη Μαύρη Θάλασσα» είπε, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα» που επιτρέπει να μετατραπούν οι βαλκανικές χώρες σε χώρο οικονομικής ευημερίας υπό συνθήκες ασφάλειας.


«Πρόκειται για ένα έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες δεκαετιών, αναβαθμίζει τις μεταφορές στις χώρες μας, προσελκύει νέες παραγωγικές μονάδες, ενισχύει τις υπάρχουσες και θα αποτελέσει ένα ισχυρό μοχλό ανάπτυξης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Αναφερόμενος στον τομέα της ενέργεια, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις επαφές των υπουργών ενέργειας των δυο χωρών, καθώς προχωράμε πολύ γρήγορα τον άξονα IGB».


Ο πρωθυπουργός μίλησε και για ουσιαστική συνεργασία στα ζητήματα ασφαλείας, με αιχμή την προσφυγική κρίση τονίζοντας πως οι δυο χώρες κατάφεραν να ανοίξουν το διάλογο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως μετά τη Σύνοδο (σ.σ. την τριμερή των δύο χωρών με την Σερβία) τον περασμένο Ιούλιο, αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική, γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας», δήλωσε.


Με πληροφορίες από ert.gr και avgi.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X