Σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και Kale (λαχανίδα)

<p>Τη μέρα που ανακάλυψα τη μαγεία που κρύβει η ψητή γλυκοπατάτα, άνοιξαν μπροστά μου νέοι δρόμοι γευστικών πειραματισμών. Ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά! Οι γλυκοπατάτες ψήνονται υπέροχα με μόνο 2 κουταλιές λάδι, έχουν φανταστική γεύση και υπέροχο χρώμα. Αυτή τη φανταστική σαλάτα μπορείτε να τη σερβίρετε σαν ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό σε BBQ. Είναι ακαταμάχητη.<br /><br /><strong>Υλικά (Για 6 άτομα)</strong><br /><br /><strong>Για τις γλυκοπατάτες:</strong><br />½ κουταλάκι σπόρους μουστάρδας (σινάπι),<br />½ κουταλάκι σπόρους κύμινου,<br />½ κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο,<br />1 κιλό (περίπου 4 μεγάλες) γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτουλες σαν χοντρές τηγανητές,<br />2 κουταλιές ελαιόλαδο,<br />αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p><strong>Για τη σαλάτα:</strong><br />5 φλ. λαχανίδα (χρησιμοποιώ ένα σακουλάκι των 125 γρ.),<br />1 φλ. φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο,<br />1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,<br />2 κουταλιές πινόλια (κουκουνάρια),<br />ελαφρά σοταρισμένα σε στεγνό τηγανάκι,<br />½ φλ. φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια.</p>
<p><strong>Για το ντρέσινγκ:</strong><br />¼ φλ. ελαιόλαδο,<br />2 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό,<br />1 κουταλιά maple syrup,<br />αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.<br /><br /><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong><br />Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τους σπόρους μουστάρδας, κύμινο και κόλιανδρο σε ένα τηγανάκι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι τα μπαχαρικά να μυρίσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα κοπανίζετε όλα μαζί σε ένα γουδί.</p>
<p>Βάζετε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί φούρνου. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά να πάει το ελαιόλαδο παντού. Πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι οι πατάτες να ψηθούν και να είναι μαλακές. Μεταφέρετε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.</p>
<p>Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά.</p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε τη λαχανίδα, τον κόλινδρο, το κρεμμυδάκι και σχεδόν όλα τα πινόλια (φυλάξτε λίγα για το γαρνίρισμα). Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύετε ξανά. Δοκιμάζετε ένα φυλλαράκι και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται.</p>
<p>Βάζετε τη σαλάτα σε μια ρηχή πιατέλα. Πασπαλίζετε με τη φέτα, τα υπόλοιπα πινόλια και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:www.xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα