Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Σλοβακία – Ουγγαρίας κατά της υποδοχής προσφύγων
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Σλοβακία - Ουγγαρίας κατά της υποδοχής προσφύγων thumbnail

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Σλοβακία – Ουγγαρίας κατά της υποδοχής προσφύγων

Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή που είχαν καταθέσει Σλοβακία και Ουγγαρία, κατά της υποχρέωσής τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων που επιβάλλει ποσοστώσεις στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκή Ένωσης ξεκαθαρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υποχρεώσει κυβερνήσεις να δεχθούν να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο, κυρίως Σύρους που έφθασαν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας και Ελλάδας, διασχίζοντας τη Μεσόγειο.


 «Το δικαστήριο απορρίπτει τις προσφυγές Σλοβακίας και Ουγγαρίας κατά του προσωρινού μηχανισμού για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης με την οποία μπαίνει τέλος σε μια διαμάχη που ξέσπασε στους κόλπους της ΕΕ πριν από δύο χρόνια, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες πέρασαν την Μεσόγειο και βρέθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος.


«Ο συγκεκριμένος μηχανισμός ουσιαστικά επιτρέπει σε Ελλάδα και Ιταλία να διαχειριστούν τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης του 2015», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.


Το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά 160.000 ανθρώπους. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, μόλις 25.000 πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.


Πηγή: cnn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X