Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απανωτά λουκέτα σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις
Απανωτά λουκέτα σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις thumbnail

Απανωτά λουκέτα σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις

Μπορεί η τουριστική σεζόν να βαίνει προς το κλείσιμό της, αλλά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η φοροδιαφυγή καλά κρατεί.


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έβαλε στα τελευταία 24ωρα σειρά λουκέτων σε επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο και Σπέτσες καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έκοβαν αποδείξεις αλλά και ότι και παρέμβαιναν στις Ταμειακές μηχανές.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εστιατορίου στη Νάουσα της Πάρου το οποίο αν και εξέδιδε «κανονικά» αποδείξεις στους πελάτες του αυτές δεν εμφανιζόντουσαν στον ταμειακό μηχανισμό της επιχείρησης διότι οι ιδιοκτήτες παρέμβαιναν χειροκίνητα και τις ακύρωναν. Μόνο για εφέτος οι Ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν πως η φοροδιαφυγή στο εν λόγω εστιατόριο ανερχόταν σε 166.000 ευρώ. Μετά τη διαπίστωση της παράβασης τα στελέχη της Φορολογικής Διοίκησής, επέβαλαν 48ωρο λουκέτο στο εστιατόριο και προχώρησαν στον καταλογισμό των προστίμων.


Στη γειτονική Αντίπαρο οι ελεγκτές επισκέφθηκαν φούρνο ο οποίος πέρσι είχε διαπιστωθεί πως είχε υποπέσει σε μεγάλες παραβάσεις. Και εφέτος όμως ο ιδιοκτήτης του φούρνου «απέφευγε» να κόβει αποδείξεις με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο 4 ημερών στην επιχείρησή του.


Στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έβαλαν 48ωρο λουκέτο σε Club διότι διαπιστώθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις. Η επιχείρηση σφραγίστηκε την Κυριακή αλλά τη Δευτέρα το πρωί ο ιδιοκτήτης αφαίρεσε τις κορδέλες σφράγισης. Οι ελεγκτές επανήλθαν και του επέβαλαν δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας.


Δύο 48ωρα λουκέτα μπήκαν στη Μύκονο σε Club που δεν είχαν κόψει αποδείξεις.


Τέλος, η φοροελεγκτές έβαλαν 48ωρο λουκέτο στο beach bar που λειτουργεί στην παραλία του Βρέλλου στις Σπέτσες διότι διαπιστώθηκε και εκεί ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις.


Πηγή: cnn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X