Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Μετά από ερωτική απογοήτευση εθίστηκα στο πορνό και τον αυνανισμό. Τι μπορώ να κάνω;
Μετά από ερωτική απογοήτευση εθίστηκα στο πορνό και τον αυνανισμό. Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

Ο 27χρονος αναγνώστης του boro.gr, Θάνος

Μετά από ερωτική απογοήτευση εθίστηκα στο πορνό και τον αυνανισμό. Τι μπορώ να κάνω;

Τα τελευταία 3 χρόνια και μετά από μια έντονη ερωτική απογοήτευση νιώθω ότι κυριολεκτικά εθίστηκα στο πορνό και τον αυνανισμό. Ως προς το δεύτερο, νιώθω ότι έχει αρχίσει να επηρεάζεται ο τρόπος που αισθάνομαι το πέος μου κατά την επαφή. Χαρακτηριστικά, ενώ έχω πολύ καλή στύση, κατά τη σεξουαλική επαφή κάποιες φορές τη χάνω εύκολα.


Τι μπορώ να κάνω ή που μπορώ να απευθυνθώ για βοήθεια;


Απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου/Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος/Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου:


Αγαπητέ αναγνώστη,


Η ερωτική απογοήτευση είναι μια μορφή "ματαίωσης" σε ένα κρίσιμο κομμάτι της ζωής μας που είναι η σεξουαλικότητα. Οι περιστασιακές αποτυχίες στη σεξουαλική μας ζωή είναι στη συνέχεια πιθανές και αναμενόμενες. Οι διαταραχές αυτές σχετίζονται συνήθως με ελάττωση της ερωτικής επιθυμίας ή προβλήματα στύσης.


Επομένως οι αντιδράσεις σας είναι απόλυτα ανθρώπινες και δικαιολογημένες. Η ενασχόληση με το πορνό στη συνέχεια κρύβει εν μέρει την απογοήτευσή σας από την ερωτική σχέση. Όμως εμπερικλείει κινδύνους με την έννοια του εθισμού σε διαδικασίες που μας απομακρύνουν από την καλή σεξουαλική ζωή και την υγιή συντροφικότητα. Η σεξουαλικότητα ευοδώνεται μέσα από τη διαδικασία "δίνω" και "παίρνω" χαρά και ικανοποίηση, δηλαδή μια διαδικασία απόλυτα αμφίδρομη. Αυτό το στοιχείο λείπει από την ενασχόληση με το πορνό και τη διαδικασία του αυνανισμού. Ο τελευταίος επιτείνει την αυτοπαρατήρηση και την ανάγκη συνεχούς επιβεβαίωσης ύστερα από τη ματαίωση που εισπράξαμε από την ερωτική απογοήτευση. Η ενασχόληση με το πορνό οδηγεί τελικά σε μια καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά από την οποία δυσκολευόμαστε να ξεφύγουμε.


Ο καλύτερος τρόπος για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας είναι η σύντομη ψυχολογική βοήθεια από ψυχολόγο ειδικευμένο σε θέματα σεξ.


Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο και να ζητήσετε ραντεβού από ψυχολόγο/σεξοθεραπευτή. Η πρόγνωση στις περιπτώσεις αυτές είναι πολύ καλή.  

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X