Αρχική / Teens / Σεξ ή… «φάσωμα»;
Σεξ ή... "φάσωμα"; thumbnail

Σεξ ή… «φάσωμα»;

Είσαι σε μια ηλικία που είσαι έτοιμη ή σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσεις τη σεξουαλική σου ζωή. Ή είσαι ήδη σεξουαλικά ενεργή;


Μήπως κάνεις σέξ και δεν το ξέρεις;


Ή μήπως νομίζεις ότι επειδή σε φίλησε, το κάνατε κιόλας; Εντάξει στην εποχή του Internet δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις αυτή τη διαφορά! Υπάρχουν όμως άλλες λεπτομέρειες που σίγουρα δεν γνωρίζεις ή μπορεί να κάνεις λάθος.


Γι' αυτό θα αρχίσουμε από τα βασικά! Φιλί. Υπάρχει το απλό φιλί στο στόμα και το γαλλικό φιλί μικρής ή μεγάλης διάρκειας, αν έχει μπει στο παιχνίδι η γλώσσα.


Μέχρι εδώ καλά; Εύκολα;


Τα πράγματα μπερδεύονται όταν μπαίνουμε σε άλλες λεπτομέρειες.


Έγινε φάση με ένα παιδί και διείσδυσε για λίγο. Τύπου για δυο δευτερόλεπτα και μετά βγήκε. Χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Είναι αυτό σεξ;  Από τη στιγμή που υπάρχει διείσδυση είναι και… εγκυμονεί όλους τους κινδύνους του σεξ ανεξαρτήτως της διάρκειάς του.  Αφού σε… ακούμπησε, υπάρχει και κίνδυνος εγκυμοσύνης και φυσικά κάτι που δεν πρέπει να αμελείς: κίνδυνος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!


Είσαι ακόμα παρθένα αλλά έχεις κάνει στοματικό ή πρωκτικό σεξ; Φυσικά και αυτό είναι σεξ. Εντάξει δεν μπορείς να μείνεις έγκυος από αυτά. Ωστόσο το ρίσκο για τα ΣΜΝ υπάρχει με αυτές τις μορφές σεξ, οπότε και πάλι η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη! 


Τι πρέπει να κάνεις; Προτού αποφασίσεις να κάνεις το… επόμενο βήμα σε μια σχέση, καλό θα ήταν να επισκεφθείς ένα γυναικολόγο, να σε συμβουλέψει για το τι πρέπει να προσέξεις. Και φυσικά αφού αρχίσεις τις σεξουαλικές σου επαφές χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε χρόνο να κάνεις Τέστ Παπ.  Καλό θα είναι να μιλήσεις με τη μητέρα σου για όλα αυτά και να είναι δίπλα σου για να σε καθοδηγεί. Αν δεν έχεις την οικειότητα όμως, να τα μοιραστείς τουλάχιστον με τις φίλες σου.


Κι αν έκανες σεξ χωρίς τη θέλησή σου; Τότε η κατάσταση είναι προβληματική… Αν δεν έγινε με τη θέληση ή τη συναίνεσή σου αλλά πιέστηκες να το κάνεις, τότε αυτό φτάνει στα όρια του… βιασμού και θα πρέπει να ενημερώσεις κάποιον ενήλικα, δίχως να φοβάσαι ή να αισθάνεσαι ενοχές. Υπάρχουν ακόμα και ειδικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για έφηβες ή και το Χαμόγελο του Παιδιού, στα οποία θα μπορούσες να απευθυνθείς σε περίπτωση που ντρέπεσαι ή φοβάσαι να το πεις στους δικούς σου. 


Ν.Κ.


Με πληροφορίες από seventeen.com

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X