Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μακρόν: Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας
Μακρόν: Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας thumbnail

Μακρόν: Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας

Για κοινωνική Ευρώπη και οικονομική ισχύ αλλά στο πλαίσιο των κεκτημένων, έκανε ο λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη βελτίωσης της ζωής των πολιτών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.


«Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας», τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή σας ήθελε πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πιέσεις». «Χρειαζόμαστε μια εσωτερική δύναμη» ανέφερε και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για περισσότερη και πιο κοινωνική Ευρώπη.


«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Χαιρετίζω τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Έγιναν πολλές θυσίες. Απαραίτητη η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη», είπε ο κ.Μακρόν.


«Χρειαζόμαστε μια περισσότερο ολοκληρωμένη Ευρώπη. Έναν κοινό υπουργό Οικονομικών και περισσότερη ευρωπαϊκή φιλοδοξία. Είναι καλή η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Χρειάζεται θάρρος καινοτομία και νέες τεχνολογίες», τόνισε μάλιστα ο Γάλλος Πρόεδρος, γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον δεδομένου ότι η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει ένα «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» και η Αθήνα θα ήθελε να δει το ΔΝΤ να αποχωρεί μετά τις γερμανικές εκλογές από το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να μην καθυστερήσει την τρίτη αξιολόγηση, επιμένοντας για άλλη μία φορά σε επιπλέον μέτρα.


Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε και στο οικονομικό σκέλος της επίσκεψης του.


«Ήρθα με πολυάριθμη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και θα ήθελα να ενισχυθούν οι σχέσεις μας» υπογράμμμισε ο κ. Μακρόν για να καταλήξει: «Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε συνοχή αλλά χρειάζεται να είμαστε φιλόδοξοι, θα πρέπει να δείξουμε τόλμη για να επιστρέψουμε στις αξίες μας».


Παυλόπουλος: Η Ευρώπη να πράξει αυτό που της αναλογεί


Η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε απταιστα γαλλικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι και οι Εταίροι πρέπει να πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.


Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην αποστολή της Γαλλίας ως προς τον ρόλο της ΕΕ, εκτίμησε ότι αυτή κινείται σε τρεις άξονες, ένας εκ των οποίων αφορά στην υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, έτσι ώστε ν' αντιμετωπισθούν, στο πλαίσιο των κρατών-μελών, η καταστροφική διεύρυνση των ανισοτήτων και οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού, που δυστυχώς ευνοούν την εμφάνιση λαϊκιστικών ή ακόμη και νεοναζιστικών μορφωμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο την κατεδάφιση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.


«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα ως συνεχιστή, από την πλευρά της Γαλλίας, της μακράς και ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών μας, των οποίων αρχικοί -για να μην αδικώ άλλες προσωπικότητες στην συνέχεια- ιστορικοί σταθμοί υπήρξαν οι δεσμοί που οικοδόμησαν ο Στρατηγός Ντε Γκωλ και ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Ως προς την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, διευκρινίζω μόνο τούτο: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Στο πλαίσιο όμως της Ευρωπαϊκής έννομης τάξης αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και στην βάση του κανόνα pacta sunt servanda, έχουμε την πεποίθηση ότι και οι Εταίροι μας θα πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος


Πηγή: news247.gr


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Έφτασε στην Αθήνα ο Μακρόν – Κλειστό το κέντρο


Η Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ «στις δύο όψεις της Ελλάδας»


«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν – Ο Γάλλος πρόεδρος έρχεται με μήνυμα εμπιστοσύνης για την ΕλλάδαComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X