Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχιατρική / Είδα στο όνειρό μου να μας τραγουδά πολύ ωραία ο σύντροφός μου, πώς ερμηνεύεται;
Είδα στο όνειρό μου να μας τραγουδά πολύ ωραία ο σύντροφός μου, πώς ερμηνεύεται; thumbnail

H 25χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Μπέτυ

Είδα στο όνειρό μου να μας τραγουδά πολύ ωραία ο σύντροφός μου, πώς ερμηνεύεται;

Γεια σας,


στο όνειρό μου είδα τον σύντροφό μου να μας τραγουδάει πολύ ωραία με μια παρέα μαζί. Ήμασταν σε λεωφορείο. Εγώ κατα τη διάρκεια του ταξιδιού έσυρα σε ένα απ' τους περαστικούς ένα πολύτιμο μου κόσμημα. Με κοίταξε και του είπα να έχεις μια καλήμέρα.


Στο τελος του ταξιδιού περπατούσα με τον σύντροφό μου αγκαλιασμένοι. Το πρωί μου είπε ο σύντροφός μου ότι είδε όνειρο ότι τραγουδούσε πολύ ωραία.


Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας:


Είναι προφανές ότι το όνειρο αντανακλά την καλή συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν εκείνη την νύχτα η φίλη μας. Ήταν ευτυχισμένη με τον σύντροφό της και μάλιστα, όπως λέει και το τραγούδι “αγαπώ όλο τον κόσμο, γιατί ζεις κι εσύ μαζί”. Είναι ενδεικτικό επίσης για τον χαρακτήρα της φίλης μας, ότι δεν είναι τσιγκούνα στα συναισθήματα της. Μοιράζει απλόχερα ευτυχία γύρω της, χωρίς μιζέρια και υπολογισμούς.


Από την άλλη πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό που θυμόμαστε σαν όνειρο το πρωί δεν είναι μια παγιωμένη ανάμνηση. Έτσι, ανάλογα με τις πρώτες εικόνες ή ακούσματα μπορεί να αλλάξουν κάποια περιφερειακά στοιχεία του σεναρίου. Η φίλη μας λοιπόν, όταν ξύπνησε, ο σύντροφός της που τόσο αγαπούσε, της είπε ότι είδε στον ύπνο του ότι τραγουδούσε πολύ ωραία. Αυτή επομένως ενέταξε αυτό το άκουσμα, στην ιστορία του ονείρου της, που ακόμα στο μυαλό της ήταν ρευστό. Δεν είχε ας πούμε “πήξει” ακόμα.


Αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές μας φαίνεται ότι είχαμε δει στο όνειρό μας κάτι που μας συνέβη την επομένη, ή που μας είπαν, ή κάτι που μας απασχόλησε το άλλο πρωί.


Από την άλλη, αν θέλουμε να προχωρήσουμε και στην ανάλυση του συντρόφου, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Άρα, φίλη μας, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις κολακείες! Να μια καλή πληροφορία, που από την ιστορία αυτή μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.


Παύλος Σακκάς


Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X