Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / «Ανάσα για μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη»
Ένδεια επιχειρημάτων και αβάσιμη κριτική καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση των ενήμερων δανειοληπτών.Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι το νομοθέτημα δίνει μεγάλη ανάσα σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη, εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των κοινωνικών φορέων και χαρακτηρίζεται από πολιτική συνέπεια. Το τελευταίο ειδικώς διότι - όπως είπε - είναι υπέρ των πλέον αδύνατων, διαφυλάττει την βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπηρετεί το αίσθημα δικαίου όσων με θυσίες εξυπηρετούν τα δάνειά τους.Αναφερόμενος ιδιαιτέρως στην κριτική που ασκήθηκε σχετικώς με τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις, ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι δεν αφορά σε λίγους δανειολήπτες, αφού το εισοδηματικό κριτήριο που τέθηκε των 25.000 καθαρό οικογενειακό εισόδημα αντιστοιχεί στο 78% των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Σχετικώς με το όριο αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας των 180.000 ευρώ που τέθηκε, ο αρμόδιος υφυπουργός έφερε παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν μπορεί επουδενί να θεωρηθεί μικρό. Εξειδίκευσε, μεταξύ άλλων περιοχών, πως στο Αιγάλεω και τον Ταύρο, καλύπτει αξία πρώτης κατοικίας έως 212 τ.μ., στο Περιστέρι μέχρι 224 τ.μ., στο Μαρούσι και το Παλαιό Φάληρο μέχρι 124 τ.μ., στον Βύρωνα 189 τ.μ., στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα έως 257 τ.μ., στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως 400 τ.μ.Αναφορικά με το όριο των 150.000 ευρώ ανεξόφλητου υπόλοιπου, τόνισε πως το μέσο στεγαστικό δάνειο είναι 70.000 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε "εύκαμπτο κριτήριο

«Ανάσα για μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη»

Ένδεια επιχειρημάτων και αβάσιμη κριτική καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση των ενήμερων δανειοληπτών.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι το νομοθέτημα δίνει μεγάλη ανάσα σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη, εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των κοινωνικών φορέων και χαρακτηρίζεται από πολιτική συνέπεια. Το τελευταίο ειδικώς διότι – όπως είπε – είναι υπέρ των πλέον αδύνατων, διαφυλάττει την βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπηρετεί το αίσθημα δικαίου όσων με θυσίες εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Αναφερόμενος ιδιαιτέρως στην κριτική που ασκήθηκε σχετικώς με τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις, ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι δεν αφορά σε λίγους δανειολήπτες, αφού το εισοδηματικό κριτήριο που τέθηκε των 25.000 καθαρό οικογενειακό εισόδημα αντιστοιχεί στο 78% των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Σχετικώς με το όριο αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας των 180.000 ευρώ που τέθηκε, ο αρμόδιος υφυπουργός έφερε παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν μπορεί επουδενί να θεωρηθεί μικρό. Εξειδίκευσε, μεταξύ άλλων περιοχών, πως στο Αιγάλεω και τον Ταύρο, καλύπτει αξία πρώτης κατοικίας έως 212 τ.μ., στο Περιστέρι μέχρι 224 τ.μ., στο Μαρούσι και το Παλαιό Φάληρο μέχρι 124 τ.μ., στον Βύρωνα 189 τ.μ., στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα έως 257 τ.μ., στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως 400 τ.μ.

Αναφορικά με το όριο των 150.000 ευρώ ανεξόφλητου υπόλοιπου, τόνισε πως το μέσο στεγαστικό δάνειο είναι 70.000 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε «εύκαμπτο κριτήριο

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X