Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Φονικός ιός σκύλων αφανίζει σπάνιες τίγρεις
Ορισμένα από τα σπανιότερα είδη αιλουροειδών απειλεί η νόσος του Καρέ, μία από τις πλέον θανατηφόρες ιογενείς ασθένειες σκύλων, που ονομάζεται και μόρβα.Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Κτηνιάτρων για τα Άγρια Ζώα, John Lewis, υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός, που τις τελευταίες δεκαετίες εξελίχθηκε και προσβάλλει ακόμα και θαλάσσια θηλαστικά, απειλεί τις σπάνιες τίγρεις της Σουμάτρας.Αν και ορισμένες τίγρεις έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και επιβιώνουν, στην πλειοψηφία τους αυτές που θα προσβληθούν από τον ιό εκδηλώνουν αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα και τελικά πεθαίνουν.Κύριο συμπτώματα της νόσου είναι η αλλαγή συμπεριφοράς, που θέτει τις τίγρεις σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς χάνουν τον φόβο τους για τους ανθρώπους και πλησιάζουν χωριά, οπότε γίνονται εύκολη λεία για τους λαθροθήρες.Η τίγρης της Σουμάτρας, που ζει αποκλειστικά στο νησί της Ινδονησίας, κινδυνεύει με εξαφάνιση και εκτιμάται ότι μόλις 500 άτομα έχουν απομείνει στην άγρια φύση. Από τον πληθυσμό αυτό, τα βιώσιμα, ενήλικα ζώα δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 40%.ΠΗΓΗ: econews.gr

Φονικός ιός σκύλων αφανίζει σπάνιες τίγρεις

Ορισμένα από τα σπανιότερα είδη αιλουροειδών απειλεί η νόσος του Καρέ, μία από τις πλέον θανατηφόρες ιογενείς ασθένειες σκύλων, που ονομάζεται και μόρβα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Κτηνιάτρων για τα Άγρια Ζώα, John Lewis, υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός, που τις τελευταίες δεκαετίες εξελίχθηκε και προσβάλλει ακόμα και θαλάσσια θηλαστικά, απειλεί τις σπάνιες τίγρεις της Σουμάτρας.

Αν και ορισμένες τίγρεις έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και επιβιώνουν, στην πλειοψηφία τους αυτές που θα προσβληθούν από τον ιό εκδηλώνουν αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα και τελικά πεθαίνουν.

Κύριο συμπτώματα της νόσου είναι η αλλαγή συμπεριφοράς, που θέτει τις τίγρεις σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς χάνουν τον φόβο τους για τους ανθρώπους και πλησιάζουν χωριά, οπότε γίνονται εύκολη λεία για τους λαθροθήρες.

Η τίγρης της Σουμάτρας, που ζει αποκλειστικά στο νησί της Ινδονησίας, κινδυνεύει με εξαφάνιση και εκτιμάται ότι μόλις 500 άτομα έχουν απομείνει στην άγρια φύση. Από τον πληθυσμό αυτό, τα βιώσιμα, ενήλικα ζώα δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 40%.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X