Αρχική / Teens / Έμαθα ότι ο κολλητός μου με γουστάρει και δεν ξέρω τι να κάνω
Έμαθα ότι ο κολλητός μου με γουστάρει και δεν ξέρω τι να κάνω thumbnail

H Αμαλία, 16 ετών, αναγνώστρια του boro.gr,

Έμαθα ότι ο κολλητός μου με γουστάρει και δεν ξέρω τι να κάνω

Γεια σας, τον τελευταίο καιρό έχω ένα πρόβλημα που αφορά την σχέση μου με τον κολλητό μου. Είμαστε φίλοι από πρώτη δημοτικού και από πάντα κάναμε σχεδόν τα πάντα μαζί: πηγαίναμε διακοπές, κατασκήνωση, είχαμε τα ίδια χόμπι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαμε άλλους φίλους. Γενικά είχαμε μια τέλεια φιλία αν μπορεί μια φιλία να είναι τέλεια. Μέχρι που μια μέρα άκουσα τον φίλο μου να λέει στον αδελφό του πόσο όμορφη ήμουν σε ένα πάρτι που είχαμε πάει και ο αδελφός του τότε του είπε πως είναι σίγουρα ερωτευμένος μαζί μου και πρέπει να μου το πει και αυτός συμφώνησε. Έχω φρικάρει τελείως δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαθεί αυτό που ήδη έχουμε πάντα ονειρευόμουν πως θα είμαστε για μια ζωή φίλοι αλλά τώρα που έμαθα αυτό άρχισα να σκέφτομαι πως μπορεί και εγώ να έχω και αλλά αισθήματα για αυτόν. Και πιστεύω είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού όλα τα έχω περάσει μαζί του. 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Αν κατάλαβα καλά λέτε πως αν η φιλία σας περάσει στο ερωτικό τότε θα αλλάξει και μετά φοβάστε πώς θα εξελιχθεί. Δηλαδή φοβάστε μήπως χαλάσει. Όπως αντιλαμβάνεται το θέμα η ψυχολογία των διαπροσωπικών σχέσεων η καλή φιλία από τον έρωτα έχει διαφορά μόνο στο σεξ. Δηλαδή οι φίλοι όση οικειότητα και να νιώθουν μεταξύ τους δεν κάνουν σεξ. Ωστόσο αυτός είναι άντρας, εσείς γυναίκα και η οικειότητα που έχετε μεταξύ σας έφτασε να σας φέρει και ερωτικές ιδέες στο μυαλό. Γιατί όχι; Αν δε προσπαθήσετε να είστε μαζί θα πρέπει να βάλετε όριο το οποίο για να υποστηρίξετε θα έρθετε σε αμήχανες σιωπές, ζήλιες και παράξενες αποφευκτικές κινήσεις. Κάτι σαν αδέρφια δηλαδή ή φίλοι που για να μη μπερδέψουν την οικειότητα με το σεξ προσπαθούν: Κάνουν διαχωριστικές γραμμές στα θρανία ο καθένας για τη μεριά του, δεν ακουμπάνε τα πόδια τους στο αμάξι και που και που ρίχνουν κι ένα τσακωμό για μικροπράματα. Εσείς χρειάζεται να κάνετε αυτά ή τέτοια πράγματα με το φίλο σας;


 
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X