Φρατζολάκι Σοκολάτα – Μπανάνα

<p style="text-align: justify;">Ένα κέικ χωρίς ζάχαρη, γάλα ή βούτυρο. Έχει μόνο μέλι και ελάχιστο λαδάκι.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά</strong></p>
<ol style="text-align: justify;">
<li>
<p>150 γρ. κουβερτούρα</p>
</li>
<li>
<p>1/4 φλ σπορέλαιο</p>
</li>
<li>
<p>3/4 φλ. μέλι</p>
</li>
<li>
<p>3 μεγάλες ώριμες μπανάνες</p>
</li>
<li>
<p>2 αβγά</p>
</li>
<li>
<p>χυμός μισού λεμονιού</p>
</li>
<li>
<p>1/2 κ.γ. κανέλα</p>
</li>
<li>
<p>1 1/2 φλ αλεύρι</p>
</li>
<li>
<p>1/2 φλ. αλεσμένες νιφάδες βρώμης</p>
</li>
<li>
<p>2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</p>
</li>
<li>
<p>1/2 κ.γ. αλάτι</p>
</li>
</ol>
<p style="text-align: justify;"><strong>Οδηγίες</strong></p>
<ol style="text-align: justify;">
<li>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ / φρατζόλες.</p>
</li>
<li>
<p>Ανακατεύουμε με το μίξερ το μέλι και το λάδι. Λιώνουμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε μετά τα αβγά, το χυμό του λεμονιού και την κανέλα.</p>
</li>
<li>
<p>Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης (τις έχουμε βάλει στο μπλέντερ και τις έχουμε κάνει σαν αλεύρι), το μπέικιν και το αλάτι.</p>
</li>
<li>
<p>Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.</p>
</li>
<li>
<p>Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε 1 φλυτζάνι από το μίγμα του κέικ και το ανακτατεύουμε με τη σοκολάτα και το αφηνουμε για τώρα στην άκρη.</p>
</li>
<li>
<p>Βάζουμε το μισό από το άσπρο μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, μετά βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα και τέλος βάζουμε το υπόλοιπο άσπρο.</p>
</li>
<li>
<p>Ψήνουμε για μία ώρα περίπου ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (τρυπάμε το κέικ με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι. Εάν βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο). Το αφήνουμε να κρυώσει για 10', το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.</p>
</li>
</ol>
<p style="text-align: justify;"><em> Πηγή: cookpad.com</em></p>

Σχετικά άρθρα