Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / ΗΠΑ: "Αποδεκτή" η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών
Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα αποτελεί αποδεκτό μέσο έρευνας για την "τρομοκρατική" απειλή, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας των ατόμων. Το 56% των ερωτηθέντων εγκρίνουν την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών, έναντι 41% που θεωρούν αυτή την πρακτική "απαράδεκτη", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Washington Post και το ινστιτούτο Pew.Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά, το 62% των Αμερικανών θεωρούν ότι είναι σημαντικό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ερευνά για την ύπαρξη τρομοκρατικών απειλών, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των προσώπων. Το εν τρίτον των ερωτηθέντων έχει αντίθετη γνώμη. Το 45% θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των Αμερικανών πολιτών στο Ιντερνετ για να εμποδίσει την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ το 52% θεωρούν ότι μία τόσο προχωρημένη παρακολούθηση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή.

ΗΠΑ: "Αποδεκτή" η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών

Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα αποτελεί αποδεκτό μέσο έρευνας για την "τρομοκρατική" απειλή, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας των ατόμων. Το 56% των ερωτηθέντων εγκρίνουν την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών, έναντι 41% που θεωρούν αυτή την πρακτική "απαράδεκτη", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Washington Post και το ινστιτούτο Pew.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά, το 62% των Αμερικανών θεωρούν ότι είναι σημαντικό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ερευνά για την ύπαρξη τρομοκρατικών απειλών, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των προσώπων. Το εν τρίτον των ερωτηθέντων έχει αντίθετη γνώμη. Το 45% θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των Αμερικανών πολιτών στο Ιντερνετ για να εμποδίσει την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ το 52% θεωρούν ότι μία τόσο προχωρημένη παρακολούθηση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X