Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Δέχομαι σωματική και λεκτική βία από τον αλκοολικό σύζυγό μου, τι να κάνω;
Δέχομαι σωματική και λεκτική βία από τον αλκοολικό σύζυγό μου, τι να κάνω; thumbnail

H 41χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ματίνα

Δέχομαι σωματική και λεκτική βία από τον αλκοολικό σύζυγό μου, τι να κάνω;

Eδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα στο γάμο μου. Δέχομαι λεκτική και σωματική βία και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω εγκλωβιστεί σε ένα γάμο εξαιτίας ενός παιδιού. Πείτε μου τι να κάνω. Ο σύζυγος μου καθημερινά σχεδόν καταναλώνει λίτρα κρασί και 5 κουτάκια μπύρες το βράδυ. Θεωρείται αλκοολικός;


Στο ερώτημα απαντά ο Eυάγγελος Κουσιάδης/ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας ΒSc MBPsS Rsci / www.kousiadis.gr:


Aγαπητή φίλη,


Να ξεκινήσω από το δεύτερο ερώτημα και να σας πω ότι η κατανάλωση των συγκεκριμένων ποσοτήτων αλκοόλ, όπως αναφέρεται, εμπίπτει στο πλαίσιο του αλκοολισμού. Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κι εσείς και όλη η οικογένεια. Ίσως, θα ήταν καλό να απευθυνθείτε σε κάποια κέντρα στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες όπως: Το Καταφύγιο Γυναίκας (http://www.katafygiogynaikas.org/prostasia/) ή να επικοινωνήσετε με την Γραμμή  SOS 15900- είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail:  sos15900@isotita.gr. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας της Γραμμής SOS 15900 είναι διαθέσιμες εδώ: Κανονισμός Λειτουργίας Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900.


Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω για το τέλος, πως το να μην κάνετε τίποτα είναι η χειρότερη επιλογή, η οποία σας αφήνει απροστάτευτους όλους-κι εσάς και τον σύζυγό σας, πολύ περισσότερο το παιδί σας. Eίναι δεδομένο, ότι το πρόβλημα του συζύγου με το αλκοόλ θα επιταθεί, οπότε θα πρέπει να κάνει κάτι και ο ίδιος προτού αντιμετωπίσει σοβαρά θέματα υγείας.


Διαβάστε ακόμα:


Δέχομαι σωματική και λεκτική βία από τον αλκοολικό σύζυγό μου, τι να κάνω;


Eνδοοικογενειακή βία: Συγκρούσεις μεταξύ συζύγων και όχι μόνο


Κακοποίηση γυναικών: Πώς να αναγνωρίσεις τον επικίνδυνο άνδρα από την αρχή της γνωριμίας


Γυναίκα και ενδοοικογενειακή βία. 2 αληθινές ιστορίες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X