Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Βάλαμε προφυλακτικό, αλλά έχω καθυστέρηση. Είμαι έγκυος;
Βάλαμε προφυλακτικό, αλλά έχω καθυστέρηση. Είμαι έγκυος;  thumbnail

Η 17χρονη Φένια, αναγνώστρια του boro.gr,

Βάλαμε προφυλακτικό, αλλά έχω καθυστέρηση. Είμαι έγκυος;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός ΓυναικολόγοςΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο ημέρες πριν την προβλεπομενη ημερομηνία για να μου έρθει η περίοδος, ήρθα σε επαφή με το αγόρι μου, αλλά με προφυλακτικο Ωστόσο, έχω 7 ημέρες καθυστερηση. Υπάρχει περίπτωση να είμαι εγκυος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Σύμφωνα με όσα περιγράφετε, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς η ημέρα αυτή δεν θεωρείται γόνιμη, εκτός και αν δεν έχετε σταθερό κύκλο. Επίσης, η χρήση του προφυλακτικού προστατεύει ακόμα περισσότερο από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μιλήσετε από κοντά με κάποιον Ειδικό Γυναικολόγο Εφήβων, για να σας εξηγήσει ποιες είναι οι εναλλακτικές αντισύλληψης και να βρείτε μαζί ποια μέθοδος σας ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση είναι βασικό να ξέρετε ποιές είναι οι γόνιμες μέρες του κύκλου σας και πότε αναμένεται η επόμενη έμμηνος ρύση (περίοδος). Μπορείτε να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σας, στην ιστοσελίδα http://www.γυναικολογος.com/ypologiste-ton-kyklo-sas.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης
Director European Association Paedriatric-Adolescent Gynaecology

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X