ΠΑΣΟΚ: Μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες

Εντονη είναι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιπποκράτους:

“1. Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα. Η ύπαρξη της κυβέρνησης αυτής είναι εθνική ανάγκη. Αυτή μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο και σαφείς κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων.

2. Η μεταρρύθμιση στο κράτος και ιδίως στη δημόσια διοίκηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Παρότι έχει συμφωνηθεί, εδώ και εβδομάδες, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών μεταξύ των τριών αρχηγών, αυτό δεν έχει εφαρμοστεί. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει επιτευχθεί μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα σε πρώτη φάση κι έτσι η χώρα, πράγματι τελεί υπό την πίεση της καταβολής της δόσης. Τέτοιες πιέσεις έχουμε ζήσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και βρήκαμε λύση. Πρέπει η χώρα να είναι διεθνώς αξιόπιστη, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται κατά τρόπο δίκαιο, διαφανή, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό.

3. Η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές στη δομή της και αξιολόγηση του προσωπικού της. Ζητούμε συνεπώς να παρουσιαστεί και να εφαρμοστεί το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση όλου του προσωπικού της, χωρίς καμία αξιολόγηση, επειδή οι 2.000 θέσεις δεν έγινε εφικτό να βρεθούν εγκαίρως, με σοβαρές διαδικασίες, στη δημόσια διοίκηση. Κινήσεις επί δικαίων και αδίκων δεν αποδίδουν

Σχετικά άρθρα