Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Χρύσα Φερίδου
Χρύσα Φερίδου thumbnail

Χρύσα Φερίδου

Η Χρύσα Φερίδου είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Greenwich (BSc Hons) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, συνθετικής προσέγγισης (MSc, PgDip) στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.


Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο συνεργάστηκε με διάφορες δομές Ψυχικής Υγείας όπως το νοσοκομείο Colindale (Τμήμα Εξαρτήσεων) και το Ιατρικό Κέντρο Gladstone. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εκπαιδευτηκε στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας στη διάγνωση και αντιμετώπιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μέλος της ομάδας του Ινστιτούτου για δύο χρόνια.


Από το 2010 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ερευνών Θώραξ όπου συμμετείχε σε ερευνητικα προγράμματα σχετικά με την ποιότητα ζωής των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Παράλληλα ήταν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας των Κέντρων Αναπνευστικής Αποκατάστασης των Νοσοκομείων, Ευαγγελισμός, Σωτηρία και του Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, όπου παρείχε συμβουλευτική στους ασθενείς.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα κέντρα ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σε κέντρα εκπαίδευσης ειδικών ψυχικής υγείας. Συνεργάστηκε εθελοντικά με τη συμβουλευτική γραμμή Μαζί για το Παιδί και με την Μονάδα Εξαρτημένων Εφήβων «Ατραπός» (Ο.Κ.Α.Ν.Α.).


Από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Λυράκου όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα και προβλήματα εξάρτησης.


Στα πλαίσια της επαγγελματικής της επιμόρφωσης παρακολουθεί συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια. Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους(Emotionally Focused Couples Therapy). To EFT ειναι ένα μοντέλο θεραπείας το οποίο εστιάζει στο συναίσθημα και έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην θεραπεία ζεύγους και στην πρόληψηυποτροπής.


Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συνεδρίες σε εφήβους και ενήλικες, συμβουλευτική ζεύγους και συμβουλευτική γονέων. Επίσης, παρέχει συνεδρίες μέσω skype καθώς και συνεδρίες στην Αγγλική γλώσσα…


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X