Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μυστήριο με την ποσότητα καυσίμων στο μοιραίο δεξαμενόπλοιο που μόλυνε τον Σαρωνικό
Μυστήριο με την ποσότητα καυσίμων στο μοιραίο δεξαμενόπλοιο που μόλυνε τον Σαρωνικό thumbnail

Μυστήριο με την ποσότητα καυσίμων στο μοιραίο δεξαμενόπλοιο που μόλυνε τον Σαρωνικό

Νέα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το μικρό δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων λίγες ώρες πριν την βύθισή του είχε στις δεξαμενές του πετρέλαιο. Μια εξέλιξη που δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΕΛ.ΠΕ. φόρτωσε το Σάββατο (μια ημέρα πριν την βύθιση του) περίπου 1.800 μετρικούς τόνους καυσίμων και απέπλευσε. Το πλοίο όταν βυθίστηκε βρισκόταν στην «ράδα» του Πειραιά λίγο έξω από την Ψυτάλεια.


Σημειώνεται ότι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 13.40 σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρονταν ότι «συγκεκριμένα το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο πρωινές ώρες χθες από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με δύο χιλιάδες διακόσιους (2.200) μετρικούς τόνους fuel oil και τριακόσιους εβδομήντα (370) μετρικούς τόνους marine gas oil, ενώ επέβαιναν επί του πλοίου δύο (2) μέλη του πληρώματος από τα συνολικά έντεκα (11) μέλη.» Mε βάση αυτή την ανακοίνωση προκύπτει ότι το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε μέσα στις δεξαμενές του πριν φτάσει στα ΕΛΠΕ εκατοντάδες μετρικούς τόνους καυσίμων των οποίων εξετάζεται η προέλευση.


Απαντήσεις για την ακριβή ποσότητα καυσίμων που μετέφερε ουσιαστικά θα δοθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της ποσότητας που έχει απομείνει στο βυθισμένο πλοίο σε άλλο δεξαμενόπλοιο (μια διαδικασία που θα καθυστερήσει λόγω της εμπλοκής με το δεξαμενόπλοιο που χρησιμοποιούνταν ως τώρα μιας και τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας του λήγουν την Τρίτη και πρέπει άμεσα να βρεθεί άλλο) σε συνδυασμό και με την ποσότητα καυσίμων που διέρρευσε και κατέληξε σε αρκετά σημεία στον Σαρωνικό ενώ ερευνάται εάν από την στιγμή που απέπλευσε από τα ΕΛΠΕ έως τη βύθιση του είχε τροφοδοτήσει με καύσιμα άλλο πλοίο.


Πηγή: in.gr


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Συνεχίζεται η «μάχη» με τη ρύπανση στον Σαρωνικό


Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος: Αναλυτικά οι ενέργειες που έκανε για την αντιμετώπιση του περιστατικού ρύπανσης


Μάχη για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας – Μηνύσεις κατέθεσαν οι δήμαρχοι Πειραιά, Γλυφάδας και Αλίμου


Εντάλματα σύλληψης για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X