Τα λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ

Μπορεί να θεωρούν ότι είναι αλάνθαστοι αλλά, όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες κάνουν λάθη στο σεξ – ακόμα κι αν είναι πεπειραμένοι.

Τρεις αμερικανοί επιστήμονες εξηγούν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα:

1. Νομίζουν ότι ξέρουν πως να ικανοποιήσουν τις γυναίκες. Πολλοί νομίζουν πως ό,τι έχουν μάθει να κάνουν στο κρεβάτι είναι επαρκές για να ικανοποιήσουν κάθε γυναίκα που θα έρθει στη ζωή τους. Αυτό είναι λάθος.

Όπως εξηγούν οι σεξολόγοι Τρίσταν Ταορμίνο και Πάτι Μπρίτον, η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολύπλοκη και με κάθε νέα σεξουαλική σύντροφο οι άντρες πρέπει να διερευνούν από την αρχή τι την ευχαριστεί και τι όχι.

Διαφοροποιήσεις από γυναίκα σε γυναίκα μπορεί να υπάρχουν στα πάντα – από το αν και πόσα προκαταρκτικά θέλει, μέχρι τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και τις αγαπημένες της στάσεις.

2. Δεν μιλάνε για το σεξ. Όπως λέει ο σεξουαλικός θεραπευτής Κρις Ντόναχιου, τα περισσότερα ζευγάρια που απευθύνονται σε αυτόν με προβλήματα στην ερωτική τους ζωή δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ για το σεξ, είτε διότι δεν έχουν μάθει να μιλάνε γι’ αυτό το θέμα, είτε διότι ντρέπονται.

Αν όμως το ζευγάρι δεν μιλάει, δεν θα μάθει ποτέ η γυναίκα τι σημαίνει λ.χ. το “θέλω να το κάνουμε

Σχετικά άρθρα