Αρχική / Σχέσεις / Γιατί, ενώ προσπαθώ, δεν έχω τη σχέση που θέλω;
Γιατί, ενώ προσπαθώ, δεν έχω τη σχέση που θέλω; thumbnail

Η αναγνώστρια του boro.gr, Μαρία

Γιατί, ενώ προσπαθώ, δεν έχω τη σχέση που θέλω;

Γιατί, ενώ προσπαθώ, δεν έχω τη σχέση που θέλω; Δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα, νιώθω μόνη, έχω κατάθλιψη. Δεν παίρνω αγάπη και τρυφερότητα, η σχέση μου είναι επιφανειακή.


Για μένα όμως είναι σχέση ζωής, προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ να τη διαχειριστώ. Έχω κάνει συνεδρίες, αλλά υπάρχει το οικονομικό κομμάτι που είναι δύσκολο….


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


αρχικά ένα μεγάλο μπράβο για το γεγονός ότι ξεκινήσατε τον ψυχοθεραπευτικό δρόμο. Οφείλω να σας τονίσω πως τα χρήματα που διαθέτετε για τις συνεδρίες, είναι ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας. Είναι ο τρόπος να μάθετε να τον φροντίζετε και να του παρέχετε αυτό που χρειάζεται. Άλλωστε, πέραν της καθαρής τους αξίας, είναι ένας συμβολικός τρόπος για να λέτε «ότι αυτό το ποσό και αυτή η ώρα είναι μόνο για μένα, αφιερώνω στον εαυτό μου αποκλειστικά αυτό που έχει ανάγκη».


Πέραν τούτου όμως, καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε πώς, ενώ βιώνετε κάτι τόσο θλιβερό, νιώθετε μόνη και δεν παίρνετε αυτά που χρειάζεστε, πώς γίνεται να είναι σχέση ζωής; Αναρωτηθείτε αν αυτό είναι μοτίβο συμπεριφοράς που ακολουθείτε γενικά στη ζωή σας; Δηλαδή, αν και δεν ικανοποιήστε με αυτά που λαμβάνετε από τους άλλους, κάνετε πίσω τις δικές σας ανάγκες για κάποιον άλλο σύντροφο ή ακόμα και φίλη ή ακόμα και για την οικογένεια σας; Θα ήταν καλό να προβληματιστείτε περί της θυσίας της προσωπικής σας ευχαρίστησης υπέρ των άλλων.


Ίσως να κρύβεται έναν βαθύτερος φόβος μοναξιάς με αποτέλεσμα να διατηρείτε τη σχέση σας ενώ δεν είστε ευτυχισμένη. Αναρωτηθείτε όμως, τι χρειάζεστε περισσότερο, ακούστε τον εαυτό σας και τις ανάγκες του.


Θα χρειαστεί να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, μέσα από τις συνεδρίες θα κατανοήσετε καλύτερα τι σας συμβαίνει και νιώθετε τέτοια συναισθήματα. Θα διερευνήστε τους λόγους που κάνετε τις επιλογές σας. Αλλά κυρίως, θα φροντίστε τον εαυτό σας με έναν μοναδικό τρόπο.


Οι αιτίες λοιπόν, που μπορεί να κάνετε αυτές τις επιλογές είναι ποικίλες, δεν τις γνωρίζω φυσικά, αλλά η ανακάλυψη αυτών θα σας βοηθήσει να απαντήσετε εσείς η ίδια σε αυτά τα ερωτήματα που έχετε.


Επομένως, το πρώτο βήμα το έχετε ήδη κάνει…


Με εκτίμηση


Ανδριανάκη Γωγώ


Κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια στη σχεσιακή ψυχοθεραπεία ΙΣΟΨ


Mail:gogo_andrianaki@yahoo.com


Τηλ:6943072669


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X