Αρχική / Παιδί / Παιδική παχυσαρκία: Άρχισαν να λανσάρονται ρούχα για υπέρβαρα παιδιά!
Παιδική παχυσαρκία: Άρχισαν να λανσάρονται ρούχα για υπέρβαρα παιδιά! thumbnail

Παιδική παχυσαρκία: Άρχισαν να λανσάρονται ρούχα για υπέρβαρα παιδιά!

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η παιδική παχυσαρκία, καθώς στη Μεγάλη Βρετανία η εταιρία λιανικής Next λανσάρει ρούχα για υπέρβαρα παιδιά!


Σύμφωνα με τον Independent, πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη κίνηση, που έχει χαιρετιστεί από πολλούς, ενώ οι ειδικοί μιλούν για ένα ανησυχητικό σημάδι επιδείνωσης της παιδικής παχυσαρκίας. H γραμμή τιτλοφορείται «Plus Fit» και διατίθεται στην αγορά, ώστε να χωρούν πιο άνετα μέσα σε αυτή παχύσαρκα και υπέρβαρα παιδιά ηλικίας 3-16 ετών.


Συγκεκριμένα, τα παντελόνια ηλικίας 3 ετών είναι 58 εκατοστών μέσης, ενώ τυπικά τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν μέση ως 53 εκατοστά. Η είδηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο φόβος για τα κλινικά παχύσαρκα παιδιά παγκοσμίως εντείνεται.


Από τη μια πλευρά γίνεται λόγος για αποδοχή των μικρών παιδιών, όπως είναι. Στον αντίποδα, ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως η παιδική παχυσαρκία γίνεται «φυσιολογική».


Οι κίνδυνοι για την υγεία του παιδιού


Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες των παιδιών να αποκτήσουν μια σειρά ιατρικής φύσεως προβλημάτων, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους τώρα, αλλά και μελλοντικά.


Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται σοβαρές παθήσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υψηλή χοληστερόλη, ασθένειες που κάποτε θεωρούνταν «προνόμιο» των ενηλίκων.


Τα υπέρβαρα παιδιά επίσης διατρέχουν τον κίνδυνο:  • προβλημάτων σε οστά και αρθρώσεις

  • αναπνευστικών δυσκολιών που καθιστά δύσκολη την άσκηση, τον αθλητισμό και γενικότερα των σωματικών δραστηριοτήτων

  • ανήσυχου ύπνου ή προβλήματα αναπνευστικής φύσεως στον ύπνο


Παράλληλα, τα υπέρβαρα παιδιά ενδέχεται να έχουν συναισθηματικής φύσεως προβλήματα, όπως χαμηλή αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά αυτά συνήθως πέφτουν θύματα ενδοσχολικού εκφοβισμού ή απόρριψης από τους συμμαθητές τους.


Το πιο πιθανό είναι να:  • αναπτύξουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία

  • είναι επιρρεπή στην κατάθλιψη

  • είναι επιρρεπή στην κατάχρηση ουσιών


Με πληροφορίες από kidshealth.org, Independent.co.uk

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X