Αρχική / Σχέσεις / Χωρισμός και δανεικά χρήματα: Γίνεται πιεστικός και με ενοχλεί
Χωρισμός και δανεικά χρήματα: Γίνεται πιεστικός και με ενοχλεί thumbnail

Η αναγνώστρια του boro.gr, Ειρήνη

Χωρισμός και δανεικά χρήματα: Γίνεται πιεστικός και με ενοχλεί

Έχω χωρίσει με τον αρραβωνιαστικό μου εδώ και δύο μήνες. Προσπάθεια επανασύνδεσης δεν υπήρξε. Κατά τη διάρκεια της σχέσης μας, μου είχε δανείσει κάποια χρήματα για τη δουλειά μου, τα οποία όμως συμφωνήσαμε να του τα επιστρέψω. Όπως και έκανα.


Ωστόσο, ο χωρισμός μας συνέβη ξαφνικά και δεν είχα προλάβει να του επιστρέψω ολόκληρο το ποσό. Παρά τον χωρισμό μας, συνέχισα να του επιστρέφω τα χρήματα τμηματικά – όπως ενώ ήμασταν ακόμα μαζί – και πλέον έχει απομείνει ένα μικρό ποσό. Το πρόβλημα είναι ότι μου στέλνει συνέχεια γραπτά μηνύματα ότι θέλει τα χρήματα το συντομότερο δυνατό. Στην αρχή απαντούσα στα μηνύματά του, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα τα λάβει και ότι δεν πρόκειται να τα χάσει. Πλέον και ενώ έχει μείνει ένα μικρό ποσό συνεχίζει να με ενοχλεί, αλλά εγώ τον αγνοώ γιατί έχει γίνει πολύ πιεστικός, παρά το γεγονός ότι είμαι τυπική.


Σημειώνεται ότι έχει εργασία και σχετικά ικανοποιητικό μισθό για τα σημερινά δεδομένα.


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


διαβάζοντας το ζητήματα σας φαίνεται να έχετε διαχειριστεί το θέμα με σοβαρότητα και τυπικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να είστε σταθερή στα λεγόμενα σας και στην τήρηση των δικών σας ορίων.


Παρόλα αυτά, θα σας πρότεινα να ορίσετε εξαρχής έναν νέο προγραμματισμό απέναντί του. Ίσως χρειαστεί να βάλετε καινούργιους κανόνες και όρια ως προς την παρεμβατικότητα του. Είναι ζήτημα ορίων ανάμεσα σε εκείνον και εσάς.


Καλό θα ήταν να ορίστε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, που θα του επιστρέφετε τμηματικά τα χρήματα και τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, δεν μου το αναφέρετε κάπου σε αυτά που γράψατε, οπότε χωρίς να γνωρίζω, θα ήταν καλό να φροντίσετε να είναι ο ίδιος τρόπος κάθε φορά. Μπορείτε να του διασαφηνίστε ότι δεν είστε διαθέσιμη σε κάθε μήνυμά του εφόσον έχετε ξεκαθαρίσει τη θέση σας σε αυτό το οικονομικό όφελος. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε πράξη τιμωρίας αντιθέτως, τα νέα όρια μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά προς τον ίδιο χωρίς να χρειάζεται μέσω μηνύματος να σας υπενθυμίζει την οικονομική σας συνδιαλλαγή.


Ασχέτως δικής του οικονομικής κατάστασης και επαγγελματικής του ιδιότητας, εσείς καλό θα ήταν να παραμείνετε στον σκοπό σας, στην επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού.


Επιπροσθέτως, θα σας πρότεινα το ζήτημα να το λύσετε μέσω μιας ουσιαστικής επικοινωνίας και συζήτησης, είναι ο καλύτερος τρόπος να τοποθετηθούν τα όρια ανάμεσά σας.


Τέλος, δεν μπορώ να γνωρίζω τις δικές του προθέσεις και πως ο ίδιος σκέφτεται για αυτό. Αν παρόλα αυτά θέλετε να μάθετε τις δικές του σκέψεις, θα ήταν καλό να τον ρωτήστε με ειλικρινή τρόπο. Να του επικοινωνήσετε τις δικές σας σκέψεις για αυτόν και τις πράξεις του, είναι ο μοναδικός τρόπος να πάρετε τις απαντήσεις που θέλετε. Η ουσιώδης και βαθιά συζήτηση είναι ένα όπλο για κάθε σχέση, είναι ο βασικός τρόπος επίλυσης σε κάθε είδους αναδυόμενου θέματος.


Με εκτίμηση


Ανδριανάκη Γωγώ


Κοινωνική λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια στη σχεσιακή ψυχοθεραπεία ΙΣΟΨ


Τηλ :6943072669


Mail: gogo_andrianaki@yahoo.com


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X