Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Κοντές εναντίον ψηλών σημειώσατε… 1
Κοντές εναντίον ψηλών σημειώσατε... 1  thumbnail

Κοντές εναντίον ψηλών σημειώσατε… 1

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν… καμαρώνουν για το ύψος τους, ήρθε η ώρα να αλλάξεις άποψη και γνώμη. Και τούτο γιατί, πρόσφατη έρευνα σουηδικής προέλευσηςδείχνει ότι οι ψηλές γυνάικες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο  από τις κοντύτερες για να εμφανίσουν θρόμβους που μπορεί να προκαλέσουν φλεβίτιδα ή ακόμα και πνευμονική εμβολή.


Ευρεία σχετική έρευνα που έγινε στη Σουηδία μεταξύ αδερφών, έδιξε ότι οι γυνάίκες πόυ είναι στο 1,60 – 1,55 κινδυνέυουν πολύ λιγότερο από τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα, σε σχέση με τις γυναίκες το ύψος των οποίων ξεπερνά το 1,75 – 1,80.
Όπως τονίζουν σχετικά οι επιστήμονες, το ύψος μπορεί να αποτελέσει μια ανεξάρτητη ένδειξη για την ύπαρξη του σχετικού κινδύνου.


Συγκεκριμένα, ο θρόμβος μπορεί να καταστρέψει μια μεγάλη φλέβα στο πόδι, προκαλώντας φλεβίτιδα. Μπορεί η επιφανειακή φλεβίτιδα να μην αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μια γυνάίκας, όμως σε περίπτωση που είναι εσωτερική, τότε διατρέχει τον κίνδυνο να υποστεί πνευμονική εμβολή.


Πάντως, οι ειδικοί επισημαόνουν ότι μια τέτοια φλέβα μπορεί να γίνει αντιληπτή από το χρώμα της (πιο κόκκινο), αλλά και την υφή της (πιο ευαίσθητη στο άγγιγμα).


Δ.Μ.


Με πληροφορίες από www.e-sante.fr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X