Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στα 166 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς – Τι συμβουλεύει ο Ιατρικός Σύλλογος
Στα 166 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς - Τι συμβουλεύει ο Ιατρικός Σύλλογος thumbnail

Στα 166 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς – Τι συμβουλεύει ο Ιατρικός Σύλλογος

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιλαράς δίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σημειώνοντας ότι μέχρι την Πέμπτη τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 166, ανάμενα στους οποίους και επαγγελματίες υγείας!


Κατόπιν της ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι μεταξύ των καταγεγραμμένων 166 κρουσμάτων, μέχρι τις 21/9/2017, είναι και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους ιατρούς, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς.


Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τον εαυτό τους από την σοβαρή αυτή νόσο, αλλά και τους ασθενείς με τους οποίους έρχονται σε επαφή και έχουν μεγάλη ευθύνη για την πορεία της υγείας τους.


Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και ορισμένες κατηγορίες ασθενών, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς περιέχει ζώντα εξασθενημένο ιό ιλαράς.


Στην περίπτωση που δεν έχουν περάσει ιλαρά σε μικρότερες ηλικίες, κάτι το οποίο χαρίζει φυσική ανοσία δια βίου, είναι ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι (έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου) και προσβληθούν από τη νόσο, εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο.


Άρα οι άνθρωποι και δη οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή μαζί τους θα πρέπει να είναι βέβαιοι είτε ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου ή ότι έχουν περάσει ιλαρά κατά το παρελθόν και έχουν αποκτήσει ανοσία. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Προσβλήθηκαν από ιλαρά έξι γιατροί δημοσίων νοσοκομείων


«Καμπανάκι» από ειδικούς και ΚΕΕΛΠΝO για την επιδημία ιλαράς


«Είμαστε σε φάση επιδημικής έξαρσης ιλαράς στην Ελλάδα»


Επικίνδυνη η αναζωπύρωση της ιλαράς και στη χώρα μας

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X