Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Φρέσκος σολωμός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο
Φρέσκος σολωμός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο thumbnail

Φρέσκος σολωμός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο

Όταν η πλούσια γεύση του σολωμού, παντρεύεται αρμονικά με τα μοναδικά αρώματα του βούτυρου και των μυρωδικών, το γευστικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.


Υλικά συνταγής


Για το αρωματικό βούτυρο


50 γραμ. βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)


½ λεμόνι – ξύσμα


1 κ.σ. χυμός λεμονιού


1 κ.σ. άνιθος


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τον σολωμό


4 φιλέτα σολωμός ή 4 φέτες σολομός φρέσκος


2 φέτες λεμόνι κομμένες στη μέση


λίγα κλωνάρια άνηθο


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σολωμό στο φούρνο, βάζοντας το βούτυρο σε μπολάκι, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με την λάμα του μαχαιριού, και αδειάζουμε το μείγμα σε 1 κομμάτι μεμβράνη. Το τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες (θα γίνει σαν μικρό λουκάνικο το σχήμα). Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15′ να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε.


Απλώνουμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μέγεθος (Α4), ακουμπάμε επάνω από 1 κομμάτι φέτα ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Κόβουμε σε φέτες το αρωματικό βούτυρο. Ακουμπάμε από 1 φέτα βούτυρο στο ψάρι, μισό κομμάτι φέτα λεμόνι και ένα κλωνάρι άνιθο. Αλείφουμε την λαδόκολλα περιμετρικά με ασπράδι αυγού. Διπλώνουμε από πάνω σε πακέτο και κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά.


Πηγή: argiro.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X