Αρχική / Σχέσεις / Χρήματα και σχέσεις: 5 τρόποι για να μην υπάρξουν προβλήματα
Χρήματα και σχέσεις: 5 τρόποι για να μην υπάρξουν προβλήματα thumbnail

Χρήματα και σχέσεις: 5 τρόποι για να μην υπάρξουν προβλήματα

Αφορμή καυγάδων και εντάσεων, το θέμα των χρημάτων μεταξύ του ζευγαριού, είναι μια ναρκοθετημένη ζώνη καθώς συνδέεται με τη δύναμη και την ισχύ. Οφείλουμε, λοιπόν, να προσέξουμε πώς θα τη διαβούμε.


Για να αποφύγουμε… την έκρηξη από κάποιο στραβοπάτημα, ας δούμε 5 τρόπους που το λεπτό ζήτημα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.


Μην το αφήσετε να γίνει ταμπού


Παρότι ένα θέμα άκρως προσωπικό, όπως άλλωστε και το σεξουαλικό, δεν πρέπει να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει. Ναι μεν δεν είναι καθόλου ρομαντικό στην αρχή μιας σχέσης, όμως όσο πιο νωρίς συζητηθεί και πάψει να είναι ταμπού, τόσο το καλύτερο. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί ενδεχόμενη μελλοντική σύγκρουση όταν ένας από τους δύο κάνει μια απρόβλεπτη οικονομική κίνηση. Άρα λοιπόν μην αποφεύγετε τη συζήτηση, φοβούμενοι για την οικονομική σας κατάστασης.


Δείτε κατάματα το πρόβλημα


Το διαφορετικό ύψος αμοιβής, μπορεί να προβληματίσει το μέλος της σχέσης που κερδίζει λιγότερα ή δεν εργάζεται. Το πρόβλημα, μάλιστα, θα ενταθεί εάν αρνείται να παραδεχτεί το γεγονός. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε έναν λογαριασμό από κοινού, που μοιραία θα οδηγήσει σε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση, τις προτεραιότητες και τους στόχους του καθενός. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η μοιρασιά των υποχρεώσεων και η οργάνωση των πάγιων εξόδων.


Συνδυάστε κοινό και προσωπικό λογαριασμό


Ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν ο ένας να κάνει τις αγορές (σούπερ-μάρκετ κτλ) και ο άλλος να πληρώνει τους σταθερούς λογαριασμούς. Καλύτερη φόρμουλα θα ήταν, όμως, η συνεισφορά σε ένα κοινό μπάτζετ -ανάλογα με τα εισοδήματα- και η αποταμίευση σε προσωπικό λογαριασμό για τον καθένα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η από κοινού ρύθμιση των εξόδων και ταυτόχρονα η διατήρηση ενός προσωπικού λογαριασμού για χρήση κατά το δοκούν.


Ο χωρισμός της περιουσίας δε σημαίνει διαζύγιο


Ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει μαζί, κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει να ξορκίσει το φάντασμα του διαζυγίου. Η οικονομική διαχείριση και ο διαμοιρασμός δεν ταιριάζει άλλωστε με την ερωτική ατμόσφαιρα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο χωρισμός των χρημάτων και της περιουσίας, μπορεί μακροπρόθεσμα να ισχυροποιήσει τη σχέση, με την αποφυγή εντάσεων και εκπλήξεων.


Προσαρμόστε τον κοινό λογαριασμό όταν κάτι συμβεί


Η διατήρηση προσωπικού λογαριασμού δεν συνεπάγεται αυτομάτως τον σεβασμό στην αυτονομία του άλλου. Η αντίληψη ως προς τα χρήματα, άλλωστε, ξεκινά να διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία και ως εκ τούτου, παρερμηνείες μπορεί να προκύψουν. Η προσαρμογή του κοινού λογαριασμού όταν κάτι συμβεί (όπως αγορά σπιτιού, μεταβολή των εισοδημάτων, γέννηση παιδιού) θα αποτρέψει τη δημιουργία χρέους και υπερκατανάλωσης.


Με πληροφορίες από e-sante.fr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X