Αρχική / Παιδί / Μάθε στο παιδί σου την αξία των χρημάτων και της οικονομίας με 2 τρόπους
Μάθε στο παιδί σου την αξία των χρημάτων και της οικονομίας με 2 τρόπους thumbnail

Μάθε στο παιδί σου την αξία των χρημάτων και της οικονομίας με 2 τρόπους

Θέλετε να διδάξετε στα παιδιά σας βασικές οικονομικές αρχές και έννοιες, όπως αυτή του προϋπολογισμού, της εξοικονόμησης χρημάτων και της προσφοράς; Καλά κάνετε, καθώς είναι σημαντικό να μάθει ένα παιδί για τις βασικές αρχές διαχείρισης των χρημάτων.


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες, οι γονείς αισθάνονται πιο άνετα να μιλήσουν με τα παιδιά τους για το θέμα του σεξ ή των ναρκωτικών. Ο λόγος; Θεωρούν ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για τη διαχείριση των χρημάτων, ώστε να διδάξουν τα παιδιά τους.


Κεφάλαιο: Εργασία


Ρωτήστε το παιδί από που προέρχονται τα χρήματα. Μπορεί να ακούσετε απαντήσεις, όπως «τράπεζα», «μπαμπάς» ή «πλούσιοι». Για να κατανοήσει τη διαδικασία, μπορείτε να του μιλήσετε για τις θέσεις εργασίας, πώς πληρώνονται οι άνθρωποι κτλ. Μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας το να «δουλεύει», όπως πχ. προσφέροντας σοκολάτα στους καλεσμένους ή ανακυκλώνοντας το χαρτί και στη συνέχεια δίνοντας του φιλοδώρημα.


Κάντε το δωμάτιο… κατάστημα


Βάλτε ταμπέλες με τιμές σε είδη οικιακής χρήσης και αντικείμενα που βρίσκονται στο κατάστημα και προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα μαγαζί. Το παιδί μπορεί να βρει τι χρειάζεται, να υπολογίσει τα χρήματα που έχει ή τα χρήματα που θα βγάλει και να κάνει αγορές. Θα κατανοήσει ότι οι αγορές χρειάζονται υπευθυνότητα, ενώ θα εξασκηθεί και στα μαθηματικά.


Με πληροφορίες από parents.com


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X